Ugrás a fő tartalomra

Anne L. Green: Érzéki csábító | Csábító-sorozat 2. | Előolvasás


Érzékien szenvedélyes történet, melyet nem akarsz majd letenni!

Ahhoz, hogy meglásd a lényeget, nem ítélkezned, hanem szeretned kell!
Bár Niko és Olivia ellentétes oldalon játszott, a sorsuk egyre inkább összefonódott. A kölcsönös vonzalom és a tragikus körülmények egymás felé sodorták őket. Hiába tudják mindketten, hogy a köztük lévő fellángolásnak nem lehet jövője, már nem a józan ész, hanem az érzelmeik irányítják őket. A legnagyobb küzdelmeket már nem az ellenfeleikkel, hanem a saját démonaikkal vívják. 
Olivia lelke bosszúért kiált, melyhez az erejét Nikoból nyeri. Nikoról viszont mindennap lehull egy újabb álarc. Oliviára van szüksége ahhoz, hogy visszataláljon eredeti önmagához. A határok elmosódnak. Felvállalva az egymás iránt érzett szenvedélyt, beláthatatlan következmények áradata zúdul a nyakukba. Niko hiábavaló csatát vív saját múltjának elnyomásáért, egy új élet megteremtéséért. Rá kell döbbenniük, az elkövetett vétkeik elől nem menekülhetnek. 
Ahogy telik az idő, úgy lesz egyre nagyobb a kockázat is. Az ellenségeik pedig lesben állva várnak, hogy hibát kövessenek el... 

Az Érzéki csábító a Csábító-sorozat második része. A többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő legújabb, szenvedélyes és váratlan bonyodalmakkal teli modern kori romantikus történetében semmi nem az, aminek látszik. A történet a Végzetes csábító című kötetben folytatódik. 

Bevallom őszintén, hogy mikor megtudtam, hogy új külsőt kapot a Csábító sorozat második része, kicsit meglepett voltam. Az első koncepció is nagyon elnyerte a tetszésemet. Ellenben az új design sokkal jobban kifejezi a regény tartalmát. Hiszen megelevenedik a borítón Olivia és Niko közti vágy.

Az előző rész váratlan befejezését követően nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy vajon kedvenc szereplőim sorsa hogyan fog alakulni. Idegtépő volt a várakozás.
A trilógia második kötete ott folytatódik, ahol az előző részben el kellett válnunk Nikotól és Oliviától, egy tragikus helyzet közepén. Olivia szinte önkívületi állapotba kerül, egyetlen támasza Niko marad. A férfi mindent megpróbál megtenni, hogy a lány visszataláljon régi önmagához. Azonban egy valamire nem számított a Fantom. Hogy közte és Via között egy túl szoros kapocs alakul ki és olyan érzések kerítik hatalmába, melyeket oly rég óta nem érzett. Vajon képes Niko megőrizni a józan eszét, vagy teljesen bűvkörébe kerül Oliviának?
A tragédia után azonban semmi sem lehet már a régi. Olivia teljes szívével bosszúra szomjazik. Mindent megtenne azért, hogy a bűnösök elnyerjék méltó büntetésüket. Céljához segítséget is kap, ellenben olyan dolgokkal kell szembenéznie, melyekre nem számított az elején. Egy valaki azonban az útjában áll, eléggé határozottan. Niko. A férfi, aki szintén bármit megtenne, hogy megóvja a lányt a bajtól. Azonban az érzelmek mindkettőjükön elhatalmasodnak. A testi vágyak kielégitése sem csökkenti a másikhoz való kötödésüket. Rá kell döbbenniük, hogy a láncot, mely összeköti őket, nem téphetik el fájdalom és sebek nélkül. 
Niko helyzetét nem tudtam irigyelni ebben a részben.  Hiszen egy olyan döntést kell meghoznia, ahol ha rossz utat választ, annak bizony végzetes következményei lehetnek. Azonban a férfi is tudja, hogy múltját nem feledheti. De hogy lehetne boldog egy ilyen bűnlajstommal rendelkező személy egy olyan ártatlan és szabálykövető teremtéssel, mint Olivia?
Azonnal a hatása alá kerültem. Élveztem a pillanatot, nem törödve a következményekkel. Mert biztosra vettem, hogy lesznek. Végzetesek.

Ahogy Nikonak, nekem is szembe kellett olvasás közben néznem rengeteg érzelemmel. Mivel a regény váltott szemszögben írodott, ezért egyaránt Olivia és Niko helyzetét is megértettem. Emiatt sokszor egyszerre voltam dühös és szomorú, szerelmes és megbántott. Teljesen felkavart érzelmileg ez a regény! Ezért is olyan nehéz leírni a gondolataimat.
A szenvedély ebben a kötetben szinte perzselte a lelkemet. Az erotikus regények rajongóinak véleményem szerint ez a kötet lesz a kedvenc része. Mivel a kéj és a bujaság az egész regényt erősen befűszerezte. Nem véletlenül kapta a mű az Érzéki csábító címet. Olyan érzékien csábított el a regény, hogy észre sem vettem, hogy teljesen a rabja lettem. Olyan szenvedéllyel olvastam a könyvet, hogy abszolút megfeledkeztem a külvilágról. (A szemfájásból pedig arra következtetek, hogy olykor még talán pislogni is elfelejtettem.)
Azonban azon olvasók, akik a romantikus, kalandos regényt részesítik előnyben, ők is kedvüket lelik majd a könyvben. Hiszen az írónő a romantikus szálakat izgalmak és fordulatok fonalával szőtte össze. Mikor már azt hittem, hogy minden rendbe jöhet Olivia és Niko életében, a sors hozott egy váratlan csavart, mely megbolygatta az állóvizet. 
Az írónő végig olyan érzést keltett bennem, mintha én is megéltem volna az olvasottakat. Részletekbe menően, ellenben cseppet sem vontatottan öntötte szavakba Olivia és Niko életét a szerző. 
Niko számomra egy új arcát mutatta meg. Nem tudtam eldönteni, hogy önmagát mutatja meg vagy vajon ez is csak álarc lenne. Imádtam, hogy olykor a szerző kételyek között hagyott. Ezáltal sokkal izgalmasabbá varázsolta számomra a történetet. 
A regény befejezése váratlan volt. Egy olyan fordulatot hozott a történetbe, mely nem fogja hagyni nyugodni az olvasók gondolatát. Kivételes tehetséggel tudja az írónő rábírni az olvasóit, hogy türelmetlenül várják a történet folytatását. Nem vagyok kivétel ez alól én sem. A történet folytatásának már számos lehetőségét végig pörgettem a fejemben. Bizakodva abban, hogy még sok izgalmat és kalandot szán az írónő a két főszereplőnknek.

Előre figyelmeztetek minden olvasót, hogy ez a regény felébreszti a nők libidóját! Szenvedéllyel és erotikával teli történet, mely felpezsdíti az estédet!

Végezetül, pedig szeretném kiemelni, hogy mennyire imádom Anne L. Green szójátékait. Elképeztő, ahogyan történeteibe belecsempészi a regénye/i címét/címeit. Humoros és ötletes megoldás. Bennem a teljesség érzését kelti egy mű iránt ezáltal.
- Akkora egy arcátlan bunkó vagy! - indultam kifelé.                                           - Inkább érzéki, de te pont ilyennek szeretsz - dobta le magát az ágyamra. 

Álomgyár kiadó, 2019

Engedj te is a csábításnak, és rendeld elő a könyvet! → ITT

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ANNE L. GREEN : ÖRDÖGI KÍSÉRTÉS - EXKLUZÍV RÉSZLET #3

Anne L. Green már számtalan regényével bebizonyította, hogy igen tehetséges írónő. Ezért bátran merem állítani, hogy az áprilisban megjelenő, Ördögi kísértés című könyvével is le fog minket nyűgözni. Ugyanis, Reggie Reynolds egy különleges karakter, aki gyakran teszi próbára a szerencséjét. Mivel sokan várjátok már a regényt, szeretnénk fokozni még egy kicsit az érdeklődéseteket! Eddig Niitaabell Világa blogon, illetve Le Monde des Livres blogon olvashattatok egy-egy részletet a hamarosan debütáló regényből. Most azonban én készültem egy kis kedvcsinálóval.

Helen Hoang: A szerelem egyenlete |Előolvasás|

Stella Lane szerint a világot a matematika tartja össze. A munkahelyén algoritmusokat készít, melyekkel előre láthatóak a fogyasztói tendenciák. Jóval többet keres, mint amennyit el tud költeni, és jóval kevesebb tapasztalata van a férfiakkal, mint egy átlagos harmincéves nőnek. Stella ráadásul Asperger-szindrómával él, és a nyelves csókról az jut eszébe, ahogy az apró halak a cápák fogait tisztogatják. Arra a következtetésre jut tehát, hogy gyakorlásra van szüksége. Mégpedig egy profival. Ezért felbéreli Michael Phant, az eszkortfiút. A félig vietnami, félig svéd, lenyűgözően jóképű Michael nem engedheti meg magának, hogy visszautasítsa Stella ajánlatát, ezért beleegyezik, hogy segít tartani az ütemtervet, az előjátéktól egészen a Káma Szútra bonyolultabb lapjaiig... Stella hamarosan már kifejezetten vágyik Michael csókjaira, és az érzések egész kavalkádja, melyet a férfi ébreszt benne. Tárgyilagos kapcsolatuk kis idő elteltével egészen meghitté válik, és előkerül a képlet, mely meggyőzi…

Exkluzív részlet | Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Izgalmas, pörgős és szívbemarkoló Baráth Viktória legújabb regénye, mely október 3-án kerül a könyvesboltok polcaira. Szerencsére lehetőségem nyílt megosztani veletek a könyv első fejezetét. Jó olvasást kívánok hozzá! Remélem ti is annyira imádni fogjátok, mint én!


A bűncselekmény
Mozdulatlanul, mereven bámulom az előttem álló monitort, miközben csak az jár a fejemben, hogy vajon hol cseszhettem el ennyire. Néhány éve még fényes karrier előtt álltam, az állam összes jogásza ismerte a nevemet, azóta viszont a feledés homályába vesztem. 34 éves vagyok, pasi nélkül, egy olyan állással, amit egy gyakornok is el tudna végezni. De hiszen nekem terveim voltak, nagyratörő vágyaim! Meg akartam váltani a világot! Ehelyett napi nyolc órában hallgathatom, ahogy az emberek a szomszédjukra panaszkodnak, esetleg a szomszéd kutyájára, ami túl hangosan ugat vasárnap reggel, és ezt nem tudják elviselni. Nekem nem ezt kéne csinálnom! Én ennél többre vagyok hivatott! Az önsajnálat mindennap magával ragad…