Ugrás a fő tartalomra

Novemberben öt sikerkönyvvel érkezik az Álomgyár kiadó!



Novemberben 5 elképesztő sikerkönyvvel érkezik az Álomgyár kiadó. Köztük romantikus regényekkel, albumokkal és egy szívmelengető novellás kötettel is. 

Papp Diána
Az Álomgyár kiadó újabb nagyszerű szerzővel büszkélkedhet. Ugyanis Papp Diána legújabb regénye, a Most élsz, mely tulajdonképpen egy önismereti utazás, már az Álomgyár kiadó gondozásában fog megjelenni idén november 10.-én. Papp Diána civil munkája sem áll távol a könyvírástól, hiszen újságíróként dolgozik. A munkájából adódóan nem szeret nagyon szerepelni, kérdésekre válaszolni. Szívesebben maradna, ha lehetősége lenne rá, a kérdező szerepben. A szerző elmondása alapján az utóbbi 7 év a felnőtté válás időszaka volt számára. Ez idő alatt azonban nemcsak 7 könyve jelent meg, hanem gyakorlatilag most jutott el odáig, hogy megértette, hogy az életet nem lehet kikerülni. Korábbi regényeit egy könnyedebb romantikus stílus jellemezte. A Most élsz azonban nem pont ez a kategória. Számos jó és kellemetlen élményt átélt azóta az írónő. „Ez a rengeteg minden úgy hatott rám, hogy én már nem tudok könnyedebb irodalmat írni.” – nyilatkozta Papp Diána. Úgy érzi, hogy a vele történteknek helye van a legújabb regényében, muszáj, hogy ezek az érzések, élmények belekerüljenek a könyvbe. „Első olyan könyv, aminél úgy érezem, nagyon benne vagyok.” – jelentette ki az írónő, az éppen aktuális könyvéről. Melyre, nem mellesleg, nagyon büszkén gondol. 

Hidasi Judit
Hidasi Judit a civil életben Papp Diánához hasonlóan újságíróként dolgozik. A szerzőnek, elmondása alapján, azonban nem volt könnyű ez az év számára. Emiatt érzi úgy, hogy nagyobb hangsúlyt kell fordítanunk a lelki világunk gondozására. Egy erős dupla kötetes krimi után most egy másabb stílussal jelentkezik az írónő. Ennek a műnek a története már korábban megfogalmazódott Hidasi Juditban. Legújabb könyve, mely egy napon jelenik meg Papp Diána regényével, egy interaktív könyv lesz. A 99 gondolat a szeretetről attól lesz interaktív, hogy minden írás végén az olvasók találnak majd egy kérdést, melyet feltehetnek maguknak, és kicsit elmélyedhetnek a gondolataikban ezáltal. Igazából kijelenthetjük, hogy ez egy terápiás könyv. „Szeretném, ha az olvasók lelki világát is megsimogatná, és közelebb vinné őket az önszeretethez, az önazonossághoz.” – nyilatkozta Hidasi Judit. Az írónő véleménye szerint a szeretetnek önmagunk szeretetéről is kell, hogy szóljon. Mivel nem egy regényről van szó, az olvasónak a fejezeteket nem kötelező sorrendben olvasnia. „Amelyik megszólít, azt olvassuk!” – javasolja olvasóinak a könyv szerzője. Hidasi Judit célja, hogy az olvasó levegye a polcról a könyvet és időt töltsön el magával. 

Csabai Márk
Csabai Márk legújabb könyvével megmarad az eddig megszokott stílusánál, azonban ezúttal kicsit más formában találkozhatunk a krimi világával. Ugyanis a november 10.-én megjelenő könyve nem egy regény lesz, hanem egy album, mely maga az író számára is nagyon különleges. Az album 10 magyar sorozatgyilkost, tömeggyilkost mutat be az olvasók számára, teljesen objektív módon. Ez a téma mindig is foglalkoztatta a szerzőt. Az író elmondása alapján közel két évvel ezelőtt már elkezdett jegyzetelni az album elkészítéséhez, ám minden egyes alkalommal, mikor belefogott az írásba kicsit megrekedt, megijedt. „Ezek a bűncselekmények sokkal durvábbak voltak, mint amire föl voltam készülve.” – nyilatkozta Csabai Márk a legújabb művével kapcsolatban. Kutatómunkája során természetesen tisztában volt azzal a ténnyel, hogy ezek az emberek szörnyűségeket követtek el, melyről az évek során számos cikk született. Azonban az író törekedett arra az album elkészítése során, hogy megtalálja azokat a pontokat, részleteket, melyeket nem biztos, hogy ismernek az emberek. Ezen részletek felkutatásában egy rendőrségi nyomozó volt a segítségére. A képekért pedig a múzeumoknak lehet nagyon hálás. „Nagyon megrázó volt minden egyes perc, amit az album elkészítésével töltöttem.” – mesélte Csabai Márk. Az Így öltek ők album célja, hogy megmutassa az olvasóknak, hogy ha megfelelő szemszögből ismerjük a történéseket, az elkövetőket, akkor teljesen más értelmet nyerhetnek a bűnügyek. Fontos, hogy megértsük a motivációjukat, és ne rögtön elítéljük őket. 

Budai Lotti
Budai Lotti, Csabai Márkhoz hasonlóan, egy albummal készült az olvasói számára. Ám Márkkal ellentétben, ő sokkal jobban élvezte a kutatómunkáját. Az írónőt az olvasók történelmi regényeiről ismerhetik, melyek nemcsak szórakoztatnak, hanem tanítanak is egyben. Azonban a regény írás mellett, Budai Lotti egy blogot is vezet, melynek címe megegyezik a most megjelenő albummal. A Rizsporos hétköznapok blogon az olvasók a korábbi századok divatjait ismerhetik meg részletesebben. Annak idején, mikor az írónő elkezdett kutatómunkát végezni történelmi regényeihez, számos olyan érdekességre bukkant, melyeket nem volt lehetősége a történeteibe ágyazva átadni az olvasóinak. Nem szerette volna azzal a rengeteg információval terhelni őket. A bloggal pedig megtalálta annak a lehetőségét, hogy hogyan oszthassa meg mégis az emberekkel ezeket az érdekességeket. „Engem lepett meg legjobban ennek a népszerűségé.” – mesélte a szerző a blogjával kapcsolatban. - „Fantasztikus érzés volt látni, hogy az olvasók mennyire lelkesedtek egy ékszerért, egy ruhadarabért.” Budai Lotti felfedezte az emberek szépség iránti fogékonyságukat. Rádöbbent, hogy mennyire szeretnek az olvasók úgy tanulni egy-egy történelmi eseményről, hogy közben divattörténeti vonatkozások is terítékre kerülnek. Ennek okán született meg ez az album. Az elkészítése során azonban nehézséget okozott az írónő számára, hogy testközelbe kerüljön egy-egy fűzővel, abroncs szoknyával, kalaptűkkel. Azonban tavaly Budai Lottinak lehetősége nyílt egy fél évet Franciaországban töltenie, ahol rengeteg antikvárium tulajdonossal ismerkedhetett meg. „Nagyon megragadta őket az én régi tárgyak iránti rajongásom. Hagyták, hogy kalapokat próbáljak, kalaptűket tűzzek bele. Még egy régi csipkekesztyűt is kaptam ajándékba.” – nyilatkozta az írónő franciaországi élményeit felidézve. Az album alapvetően a 17-18. századi divattal foglalkozik. Ebben az időszakban pedig Franciaország és Párizs volt a divatdiktátor. Így kutatómunkájához a legjobb helyen volt. Testközelből volt lehetősége inspirálódni. Célja az írónőnek, hogy az albumban gyönyörködhessenek az olvasók, miközben tanulnak is. 

Palotás Petra
Palotás Petrának idén ősszel, egy időben a korábban említett művekkel, debütál legújabb könyve, az Igazgyöngyök novellás kötet, mely nagyon vegyes történeteket tartalmaz. Palotás Petra elmondása alapján a könyvet a való élet indította útjára, ám ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden egyes történet meg is történt. Ugyanis az írónő a hallott, látott történeteket kicsit átszínezi, átgyúrja. „Mindig mondom a barátaimnak, ismerőseimnek, hogy vigyázat velem, mert valahol valamilyen formában előbukanak a történetek, karakterek.” – mesélte a szerző. Novellái nem egy országban kapnak otthont, fellelhetőek benne olyan történetek, melyek kifejezetten Németországban, és vannak olyanok melyek Magyarországon játszódnak. Palotás Petra véleménye szerint nem mindig a történet fontos egy könyv esetében. „Egészen biztos vagyok benne, hogy ezek nem világmegváltó gondolatok.” – nyilatkozta az írónő a legújabb novellás kötetéről. Hétköznapi történetek, melyeket apró érdekességekkel tűzdelt meg a szerző. Célja pedig, hogy érzéseket kovácsoljanak ezek a novellák az olvasókban. Rövid terjedelmüknek köszönhetően pedig bármikor, akkor is, ha csak pár percre van idő, lehetőséget nyújt kiszakadni a hétköznapokból a novellás kötet. 

Ám amikor egy könyv eljut az olvasókhoz, akkor már a szerzők a következő történeteiken dolgoznak. 


Palotás Petra a novellás kötete után egy újabb családregénnyel készül, mely az 1980-as évek végén fog játszódni. A történet egy vándorcirkusz famíliáról fog szólni, akik az NDK-ból indulnak útra, hogy megmérettessék magukat a nemzetközi Monte Carlói cirkusz fesztiválon. A családi drámán kívül hatalmi harcok, szenvedélyek is helyet kapnak a könyvben. 

Budai Lotti jelenleg a legújabb sorozatának, A szerelem rabszolgái, második kötetén dolgozik, mely várhatóan tavasszal kerül a könyvesboltokba. Az első történetben már megismerhették az olvasók az első generációt. A másodikban pedig számos új szereplővel találkozhatnak majd a már megismertek mellett a rajongók. A történelmi regénysorozat mellett azonban az írónő párhuzamosan dolgozik egy újabb album elkészítésén. Reméli, hogy lehetőség lesz a Rizsporos hétköznapok könyv folytatásának kiadására is, mely inkább a hétköznapokra koncentrálna. 

Csabai Márk ezúttal más vizekre evezik. Megmarad ugyan a tényirodalomnál, ám ezúttal nem a krimi világába kalauzol minket. Tíz hazai olimpikont fog bemutatni hasonló módon, mint a most megjelenő albumja. A szerző már dolgozik azon, kik lesznek azok, akik segítenek ezen album elkészítésében. 

Hidasi Judit a dupla kötetes krimi, és az interaktív könyv után egy romantikus regénnyel készül az olvasói számára, mely Egy nap a parton címmel jelenik majd meg. Az írónő elmondása alapján ez egy teljesen új terület lesz számára. 


Papp Diána megmarad a romantikus regény vonalánál, mely azonban mégis kicsit eltér majd a korábbi könyveitől. Tavasszal megjelenő történetében ugyanis egy negyven év fölötti nő fogja kapni a főszerepet. Az írónő számára ez a könyv megírása hatalmas lehetőség, ugyanis nagy öröm számára, hogy egy annyi idős nőről írhat, amennyi idős ő maga is. A Vasárnap délutánok lélektana című történet egy válóperrel indul majd, de célja az írónőnek, hogy boldogabb vizekre evezzen szereplőivel.


Rendeld elő te is a könyveket, vagy vegyél részt a november 10.-én tartandó óriási könyvbemutatón Budapesten!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milyen sorrendben érdemes olvasni Anne L. Green könyveit?

Sokszor felmerül az a kérdés számos könyvmolyban, hogy milyen sorrendben is vegyék kezükbe Anne L. Green regényeit. Ez a zavarodottság teljesen érthető, hiszen az írónőnek rengeteg könyve sorakozik már a polcokon. Ráadásul egy-egy karakter feltűnik más kötetekben is. Ez alapvetően nem lenne próbléma, ám ha van valamilyen apró utalás a "vendég" szereplő életére, akkor néhány esetben  talán spoileres lehet egyik könyv a másikra nézve.  Ezért úgy döntöttem, hogy készítek nektek egy Anne L. Green térképet. Mely segítséget nyújthat azoknak az olvasóknak, akik nehezen tudják eldönteni, melyik ALG regényt is vegyék elsőként a kezükbe. A térképet kiegészítettem az Álomgyár kiadónál kapható ajándék novellákkal is.  Melyik Anne L. Greent regényt olvassuk elsőnek? Nincs olyan regény, amelyikre azt mondanám, hogy ezzel KELL kezdeni. Hiszen nincsen kötelező sorrend. A térképen is látható majd, hogy melyik az a történet, melyből kiindulnak a szálak. A térkép megalkotását a meg

Chevy Stevens: Végzetes örökség

Mit kaphatsz egy gyilkos apától?  A 33 éves Sara Gallagher végre boldog. Antik bútorokat árusító kereskedése szárnyal, őt pedig eljegyezte egy fantasztikus férfi. Egy kérdés azonban nem hagyja nyugodni: vajon kik az igazi szülei? Sara felkészült, hogy megtudja.  Kiderül, édesanyja még most sem kíváncsi rá. Később arra is rájön, hogy a biológiai apja gyilkos, aki 40 éven át nőkre vadászott. Sarának Nadine, a terapeutája segít feldolgozni a borzalmakat, és azt, hogy talán mást is örökölt apjától, nem csak a szeme színét. Sara hamarosan rádöbben, egyetlen rosszabb dolog van annál, hogy az apád egy gyilkos: az, ha az apád megtudja, te ki vagy.  Néhány kérdés jobb, ha megválaszolatlanul marad. A "Végzetes örökség" egy összetett és lenyűgöző történet egy nőről, aki a gyökereit szeretné megismerni. Kérdés, hogy megéri-e...  Chevy Stevens páratlanul izgalmas a pszichológiai thrillereiben soha nem tudhatod mi lesz a következő lépés. Nemzetközi sikerkönyvei végre itt

Rachael Lippincott: Két lépés távolság | Könyvajánló

A regény elolvasását a 2019-es Olvasó tábor óta terveztem, azonban csak most sikerült elérnem oda, hogy kezembe vegyem a könyvet. A részlet, melyet korábban olvastam a könyvből, nagyon hamar megfogott, és felkeltette a kíváncsiságomat. A könyv elolvasása után pedig, most már epekedve várom, hogy a filmadaptációt is láthassam. Vajon vissza tudja adni a könyv által nyújtott érzelmeket? Nagyon kíváncsi vagyok! Ennek a gyönyörű szép szerelemnek a története, ahol egy betegség szab korlátokat,  teljesen meghatja az olvasókat. A könyv telis-tele van érzelmekkel, így esélytelen könnyek nélkül végig olvasni a regényt. Mikor elkezdtem olvasni Stella és Will történetét, sejtettem, hogy nagy hatással lesz rám, ellenben én sokkal több érzelmi löketben reménykedtem. A történet elolvasása után nem hagyott bennem akkora mély nyomot, mint vártam, de kellemes kikapcsolódást nyújtott. Úgy vélem ez amiatt lehet, hogy több sírásra készültem fel. Próbáltam a lelkemet felkészíteni a legrosszabbra, hog