Ugrás a fő tartalomra

Borsa Brown: Gyalázat és szenvedély | Könyvajánló

A Gyalázat-sorozat első kötete nagyon izgalmasan ért véget. Borsa Brown szokásához híven, az első részben egy váratlan fordulat után kellett rövid időre búcsút intenünk szeretett karaktereinktől.

A történet elképesztő módon ragadott magával olvasás közben. 

A regény felettébb olvastatja magát, egy szúszra elolvastam. Minden fejezet valami új izgalmat rejtett, melyre csak későbbiekben kapunk választ. Ezzel pedig elérte az írónő a célját: letehetetlen lett a könyv. 
A cselekény folymatosan, gördölékenyen haladt, kellő mennyiségű csavarokat tartalmazva. Bár voltak azért olyan részek is a történetben, melyeket kicsit erőltetetnek lehetet érezni, vagy kicsit túlon túl elhúzottnak, ám ez semmit sem rontott az élményen.
Annak ellenére, hogy a sorozatot az erotikus kategóriába sorolják, szerencsére javarészben a romantika kerül központba. Sokkal nagyobb hangsúlyt kap ebben a sorozatban az érzelem, a szerző előző sorozataihoz képest, mint a testi vágy. Bár utóbbi is megjelenik, de a történek stílusához, az amish világhoz mértén megfelelő képpen.

A történet egy elzárt világba kalauzol el, mely tele van titkokkal, szenvedéllyel, reménnyel és vágyakkal.

A második kötetben Dorothy egy olyan közösségbe kerül, ahol sokkal szigorúbb szabályok szerint élnek, mint amit eddig megszokott. Nagyon kemény sorsot szántak neki. A közösség, ahova kerül azonban cseppet sem olyan szabálykövető, mint amennyire elsőre tűnik. Nagyobb borzalmak törénnek ott, mint amire fel tudott készülni az amish lány. Bár rokonaihoz küldik a bűnös lelket, mégis idegenek számára. Nem tudhatja kiben bízhat, és kit tekinthet ellenségnek. 
De vajon képes Dorothy túlélni, túltenni magát a borzalmakon? Vajon enged a vágynak és hátra hagyja hitét?

Borsa a Gyalázat-sorozatában megalkotta a tökéletes férfi karaktereket! 

Az írónő olvasótáborát eléggé megosztotta a trilógia két férfi főszereplője. Engem teljesen levettek a lábamról, bár azért meg kell jegyeznem, hogy Dorothy karaktere is nagyon kiemelkedő lett.
Samuel és Gregory szinte szöges ellentéte egymásnak. Valami oknál fogva az én szívemhez Samuel került közelebb ebben a részben. Talán ennek az oka, hogy őt tudnám leginkább elképzelni Dorothy oldalán. 
Ebben a kötetben Gregory egy sokkal érzelmesebb oldalát mutatja meg. Már az első kötetben kaptunk egy kis ízelítőt, ám ahogy telik az idő, az emóció szélesebb skálájával találjuk szemben magunkat. Gondolatain keresztül végig követhetjük, hogyan bontakozik ki benne a szerelem, mely kissé megváltoztatja jellemét és olyan tettekre sarkallja a második kötetben, melyekre nem számítunk. 
Ám a helyzet ezúttal hatványozottan bonyolultabb lesz. Ugyanis ebben a kötetben Gregory asszisztense, Sharon sokkal nagyobb szerepet kap. Kicsit jobban összekuszálja a szálakat. 
Joshua Miller számomra nagyon pozítiv karakter lett. Nagyon megkedveltem őt a történet végére. Éppen ezért bízom benne, hogy a trilógia záró kötetében is szántak neki szerepet, és újból találkozhatunk vele. 

A történet tele volt érzelmekkel, melyek olvasás után mély nyomot hagytak bennem. A szereplőket nehéz választás elé helyezte az  Borsa Brown ebben a könyvében is bebizonyította, hogy rendkívül tehetséges, és remekül tudja csavarni, bonyolítani a cselekény szálait. 

Ezt a regényt bátran merem ajánlani minden olvasómnak, aki szereti a romantikus regényeket.

Vajon meddig képesek az emberek álarc mögé bújtatni valós énjüket? 
Meddig tartható féken az ösztön és a vágy? 

Cím: Gyalázat és szenvedély
Sorozat: Gyalázat sorozat
Szerző: Borsa Brown
Kiadó: Álomgyár kiadó
Kiadás éve: 2019.
Oldalszám: 502

⭐⭐⭐⭐⭐

Fülszöveg:

Dorothy Millert, a fiatal amish lányt vétkei miatt Pennsylvaniába száműzik, egy sokkal szigorúbb közösségbe. A lázadó lány nehezen viseli a szabályokat, és nem sejtheti, hogy e helyen maga az ördög és a pokol lakozik.
Mindeközben Gregory Hamilton, az üzletember is szembetalálja magát démonjaival, mégis azon igyekszik, hogy visszahozza a megszokott környezetébe a lányt, akinek összekuszálta az életét. 
Samuel Zook, az amish fiú kihágásai miatt végleges kirekesztésre számíthat. Próbál hű maradni az ősei értékrendjéhez, de rá kell jönnie, túl önfejű és heves. 
Vajon meddig képesek az emberek álarc mögé bújtatni valós énjüket? Meddig tartható féken az ösztön és a vágy? Legyőzheti a józan ész a szívet és a sóvárgást? Mindhármuknak rá kell döbbenniük, hogy reménytelen háborúba kezdtek önmagukkal, mert "legyőzhetetlen a szenvedély, akár a sír..." 

Borsa Brown különleges, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő írásai hamar az olvasók kedvenceivé váltak. Új sorozatában, a Gyalázat-trilógiában ezúttal is egy elzárt közösségbe, az amishok világába enged betekintést. Az első kötet, a Gyalázat és hit után a Gyalázat és szenvedély című részben kiderül, hogyan folytatódik Dorothy, Gregory és Samuel története.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milyen sorrendben érdemes olvasni Anne L. Green könyveit?

Sokszor felmerül az a kérdés számos könyvmolyban, hogy milyen sorrendben is vegyék kezükbe Anne L. Green regényeit. Ez a zavarodottság teljesen érthető, hiszen az írónőnek rengeteg könyve sorakozik már a polcokon. Ráadásul egy-egy karakter feltűnik más kötetekben is. Ez alapvetően nem lenne próbléma, ám ha van valamilyen apró utalás a "vendég" szereplő életére, akkor néhány esetben  talán spoileres lehet egyik könyv a másikra nézve. 
Ezért úgy döntöttem, hogy készítek nektek egy Anne L. Green térképet. Mely segítséget nyújthat azoknak az olvasóknak, akik nehezen tudják eldönteni, melyik ALG regényt is vegyék elsőként a kezükbe. A térképet kiegészítettem az Álomgyár kiadónál kapható ajándék novellákkal is.  Melyik Anne L. Greent regényt olvassuk elsőnek? Nincs olyan regény, amelyikre azt mondanám, hogy ezzel KELL kezdeni. Hiszen nincsen kötelező sorrend. A térképen is látható majd, hogy melyik az a történet, melyből kiindulnak a szálak. A térkép megalkotását a megjelenési sor…

Leslie Potter: Ösztön - A játékszer 1.

Leslie Potter könyvét most először fogtam a kezemben, de szavai teljesen ámulatba ejtettek.

Luke, a harmincas éveiben járó szexfüggő férfi és felesége, April élete teljesen megváltozik, amikor megszületik a gyerekük, Sarah. A korábban tabukat nem ismerő szexuális életük lassan átalakul, April egyre többször mond nemet férje perverz vágyaira, amihez Luke először a tőle megszokott humorral próbál hozzáállni. A gyakori és szenvedélyes szexről azonban továbbra sem képes lemondani. Hosszas hezitálás után szexkapcsolatba kezd a nála jóval fiatalabb kisgyerekes anyával, Evával. 
Vajon Luke és April kapcsolata megmenthető? Kit terhel a felelősség a házasság megromlásáért: a szexmániás férjet, vagy a csak magával törődő, még a gyermekét is elhanyagoló feleséget? Meddig tartható fent a szenvedélyes viszony Luke és Eva között, ha mindketten máshoz mennek haza? Valójában ki kinek a játékszere? 
Leslie Potter szókimondó, erotikus regénye tabudöntögető, ugyanakkor egy nagyon fontos problémára hívja f…

Felismered a borítókat szöveg nélkül? (Álomgyár) | Kvíz

A napokban láttam egy nagyon érdekes tesztet Deszy Könyvajánlója oldalán, és úgy gondoltam, hogy én is csinálok egyet.


Ebben a tesztben most csak az Álomgyár kiadó gondozásában megjelent könyvek szerepelnek. Teszteld le a tudásodat, hogy te vajon hány borítót ismersz fel cím, szerző és review-k nélkül!

Írjátok meg kommentbe, nektek milyen eredménnyel sikerült a teszt! Ha szeretnétek még ilyen játékokat, írjátok meg kommentbe, melyik kiadó könyveivel kapcsolatban készítsek!