Ugrás a fő tartalomra

R. Kelényi Angelika: Az ártatlan - A grófnő árnyékában

Báthory Erzsébet világa körül mindig is számos rejtély volt. Angelika talán épp megold egyet?

"1609 októberében Fabricius Flóra, egy pozsonyi orvos lánya, Báthory Erzsébet udvarába érkezik, hogy megkeresse eltűnt nővérét. Ha tudta volna, mi vár rá, talán útnak sem indul.

Hamarosan megtanulja, semmi sem az, aminek látszik, és semmi sem biztos, csak a halál. Ki mozgatja vajon a szálakat? Ki az, aki befolyásolja az eseményeket, és a gyilkolástól sem riad vissza?

Minden erejére szüksége van, hogy legyőzze az akadályokat és kibogozza a sötét titkokat, melyet a csejtei vár falai rejtenek. Egyetlen emberre számíthat csupán, az Itáliából érkezett, kétes jellemű, mégis rendkívül vonzó férfira, akiről azt sem tudja pontosan, hogy kicsoda, és azt sem, miért segít neki.

R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas írónő 17. század elején játszódó regénye kalandos, izgalmas és vérfagyasztó történetet mesél el, korhű történelmi háttérbe helyezve.
Ahogy azt már megszokhattuk tőle, írása nem nélkülözi a romantikát és a politikai cselszövést sem. "


Angelika ezzel a (fiktív) történettel a 17. század varázslatos világába repít vissza minket. Olyan részletesen írja körül az események helyszíneit, hogy szinte már úgy érezzük, mintha mi is átélnénk a szereplőkkel együtt a kalandokat.

A cselekmény teljesen bevonzza az olvasót, alig tudtam én is letenni a könyvet.
Nem kell megijedni első hallásra attól, hogy egy történelmi regényről van szó. Angelikától mint már megszokhattuk, nem egy száraz tényekkel teli történetet kapunk. A mű telis-tele kalandokkal, melyet megfűszerezett romantikával. Mivel egy jó sztoriból sose hiányozhat a sármos férfi, a mi írónők se fog ezúttal megfosztani tőle. A regényben nem más alakítja ez a férfi szerepet, mint egy titokzatos, Flóra számára teljesen ismeretlen vitéz, ami csak még vonzóbbá teszi, nem csak a Flórának, de még számunkra is a karaktert.
Flóra kitartása, hogy megtalálja nővérét az egész könyvön átível. De néha az olvasóban is felmerül a kérdés, vajon érdemes még folytatnia a keresést. Fáradságot nem kímélve keresi a bizonyítékokat, viszont a nyomozásban nem mindenki van a segítségére. Olyan dolgokra is fény derül, ami lehet jobb lett volna, ha titok marad.
Zseniális, lélegzet elállító, varázslatos!

Megálltam, és nem mozdultam. Nem indultam a férfi felé, csak mereven előrenéztem, közben azon törtem a fejem, ha menekülnöm kell, merre tegyem. Tudtam, még két lépés, és felismerem.
Főbb karakterek


Flóra: Törékenynek tűnik, mégis a kitartásával és az észjárásával bebizonyítja, hogy talpraesettebb némely férfinál. Mivel az ő szemszögéből olvashatjuk a történetet, olyan érzésünk van, mintha mi magunk lennék Flóra. Vele együtt tudjuk átélni az izgalmakat útja során. Bár lehet néha úgy érezzük, mi magunk másképp cselekedtünk volna Flóra helyében . Rengeteg érzelmet vált ki belőlünk a vele történtek, nem hagyja lankadni a figyelmet.


Mariani: A vonzó, titokzatos itáliai férfi, aki mindig jó időben van jó helyen. Flóra a nyomozása során kerül kapcsolatba vele, azonban még a lány sem  tudja milyen érzelmeket is vált ki belőle a jóvágású férfi.

Báthory Erzsébet: Teljesen más karaktert kapunk, mint amit a mondákból ismerhetünk. A grófnő szerepe nagyszerűen lett megírva. Igazi úrhölgyhöz illő a viselkedése, néha bájos és kedves, de olykor alig lehet elbírni a természetét. Flóra miközben a grófnő szolgálatában van, őt is faggatja testvére hollétéről, azonban a nyomozás szempontjából nem sok segítséget nyújt Flórának

Az ajka sem mozdult. A számra tapadt, erősen,...

Borító:

Az ártatlan -éhoz hasonlóval még nem igen találkoztam. Zseniálisan lett megoldva a dupla borító segítségével. Olyan hatást kelt bennünk, mintha Flórát egy tükrön keresztül láthatnánk. A lány a képen tökéletesen illik Flóra karakteréhez. Törékeny, de elszánt és magabiztos. A ruha amit visel pontosan passzol a könyvben megjelenített korhoz. Letisztult és egyszerű. A színek nagyszerűen harmonizálnak egymással. A dupla borítónak köszönhetően teljesen kitűnik a többi könyv közül.

Mivel elsőnek a borítót látjuk meg, egyes könyvek már akkor hatalmas érzelmeket kiválthatnak belőlünk. Így voltam én Az ártatlan-nal, már a borító láttán szerelmes lettem a könyvbe, és ez csak fokozódott a történet ismerete után.

Összegezve:

Személy szerint csak ajánlani tudom Az ártatlan-t, hiszen engem teljesen elbűvölt, magával ragadott a történet. Leginkább azoknak a legideálisabb kikapcsolódás, akik szeretnek elszakadni a TV-től, és egy igazi kalandos regényben elmélyedni. A történelmi háttér csak még lényűgözőbbé teszi a történetet, hisz egy nem mindennapi regényt kapunk ezáltal R. Kelényi Angelikától.
Ha tetszett az értékelés, kedveld a Facebook oldalam, hogy hamarabb értesülj a legfrissebb könyvekről! https://www.facebook.com/NikiiBlog/

Kiadó: Álomgyár kiadó
Megjelenés: 2017.

A könyvet meg tudod vásárolni itt.

A könyv folytatásai:

Az ártatlan 2. - Bűnös örömök városa


Várható megjelenés: 2017. 10. 08.


Az ártatlan 3. - A párizsi nő


Várható megjelenés: 2018. 03. 30.
Személyes élmény:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Exkluzív részlet | Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Izgalmas, pörgős és szívbemarkoló Baráth Viktória legújabb regénye, mely október 3-án kerül a könyvesboltok polcaira. Szerencsére lehetőségem nyílt megosztani veletek a könyv első fejezetét. Jó olvasást kívánok hozzá! Remélem ti is annyira imádni fogjátok, mint én!


A bűncselekmény
Mozdulatlanul, mereven bámulom az előttem álló monitort, miközben csak az jár a fejemben, hogy vajon hol cseszhettem el ennyire. Néhány éve még fényes karrier előtt álltam, az állam összes jogásza ismerte a nevemet, azóta viszont a feledés homályába vesztem. 34 éves vagyok, pasi nélkül, egy olyan állással, amit egy gyakornok is el tudna végezni. De hiszen nekem terveim voltak, nagyratörő vágyaim! Meg akartam váltani a világot! Ehelyett napi nyolc órában hallgathatom, ahogy az emberek a szomszédjukra panaszkodnak, esetleg a szomszéd kutyájára, ami túl hangosan ugat vasárnap reggel, és ezt nem tudják elviselni. Nekem nem ezt kéne csinálnom! Én ennél többre vagyok hivatott! Az önsajnálat mindennap magával ragad…

"Nincs időm olvasni" - kihívás | #12honap12konyv | 2018 augusztusi ajánlásaim

"Jó neked, hogy van időd olvasni!" - mondja ezt az, aki megpróbál mindenféle kifogást találni.  Szabados Ágnes úgy döntött még 2017.-ben, hogy rácáfol erre az állításra. Éppen ezért létrehozta a "Nincs időm olvasni" - kihívást. Melynek célja, hogy havonta legalább egy könyvet elolvassunk. Azonban, hogy érdekesebb legyen a kihívás, Ágnes minden hónapban megad egy témát, mely alapján a kihíváshoz csatlakozottak választanak egy számukra szimpatikus könyvet. Így ezáltal kicsit kilépve a komfortzónánkból olvashatunk. 
Már hónapok óta követem a kihívást, és igyekszem teljesíteni. Valóban jobbnál jobb témák kerültek megadásra. Ágnes a csoportban már négy alkalommal ajánlott a csoportnak könyvet, melyet elolvasás után a hónap végén közösen kibeszélhetnek Facebookon a tagok. Még eddig én egyszer sem tudtam magam rászánni, hogy a közös könyvet elolvassam (ami késik, nem múlik), azonban a beszélgetéseket mindig nagy figyelemmel követem. 
Viszont most úgy döntöttem, hogy aktív…

Leslie Potter: Ösztön - A játékszer 1.

Leslie Potter könyvét most először fogtam a kezemben, de szavai teljesen ámulatba ejtettek.

Luke, a harmincas éveiben járó szexfüggő férfi és felesége, April élete teljesen megváltozik, amikor megszületik a gyerekük, Sarah. A korábban tabukat nem ismerő szexuális életük lassan átalakul, April egyre többször mond nemet férje perverz vágyaira, amihez Luke először a tőle megszokott humorral próbál hozzáállni. A gyakori és szenvedélyes szexről azonban továbbra sem képes lemondani. Hosszas hezitálás után szexkapcsolatba kezd a nála jóval fiatalabb kisgyerekes anyával, Evával. 
Vajon Luke és April kapcsolata megmenthető? Kit terhel a felelősség a házasság megromlásáért: a szexmániás férjet, vagy a csak magával törődő, még a gyermekét is elhanyagoló feleséget? Meddig tartható fent a szenvedélyes viszony Luke és Eva között, ha mindketten máshoz mennek haza? Valójában ki kinek a játékszere? 
Leslie Potter szókimondó, erotikus regénye tabudöntögető, ugyanakkor egy nagyon fontos problémára hívja f…