Ugrás a fő tartalomra

Anne L. Green: Ördögi kísértés


Anne L. Green neve mára már minden könyvmoly számára ismerős. Az Ördögi kísértés c. regénye egy lélekzetelállító, csodálatra méltó szerelem története, melyet bárki szívesen átélne.

Reggie Reynolds a Las Vegas-i rámenős csirkefogók gondtalan életét éli: szórja a pénzt és gátlástalan módon használja ki a nőket. Minden este hatalmas összegeket kockáztatva teszi meg a tétjeit a Bellagio kaszinó játékasztalainál. Az életet játéknak fogja fel, elszántan hiszi, hogy kivétel nélkül mindent ő irányít. Hozzászokott a fényűzéshez, és ahhoz, hogy neki senki sem mondhat nemet. 

Egy napon azonban szembesül a visszautasítással, amikor Victoria Sawyer szemrebbenés nélkül fordít neki hátat. Abban a pillanatban, ahogy Reggie belenéz Vicky haragos, igéző zöld szemeibe, a játszma elkezdődik. Gyors, szenvedélyes, spontán és kíméletlen módon kívánja leigázni vágyai tárgyát. A csábítás hazai terep számára, és bármire képes, hogy minden megkezdett partiból nyertesen kerüljön ki. Egy olyan játszma veszi kezdetét kettőjük között, aminek a kimenetele azonban még előtte is homályos.

Reggie-t sokként éri, hogy az ő életét is egy felsőbb hatalom befolyásolja. Rá kell ébrednie, hogy ő sem mindenható. Azok a dolgok ugyanis, amelyek a felismeréshez vezető úton fontossá válnak számára, mint az egészség, a szabadság, a szerelem és a boldogság, pénzzel nem megvásárolhatók. Kemény leckét kap a barátságról, megbocsátásról, és arról, hogy az élet törékeny, és nagyon gyakran igazságtalan.

Az írónő egyik könyvére sem mondható, hogy vékonyka lenne. Ez az Ördögi kísértés c. regényére is igaz. Viszont egyáltalán nem kell attól tartanunk, hogy a bő oldalszám a cselekmény lassú haladtát jelezné. Egyáltalán nem! Reggie életében folyamatosan pörögnek az események, így az olvasóknak egy percre sem szabad szem elől téveszteni őt. Nem mintha lehetne. Ugyanis Reggie a csáberejével képes a tudatalattinkra hatni, és elérni, hogy akarjuk, szeressük őt. 

A karakterek tökéletesen beleillettek a történetbe. Minden szereplőre szükség volt a cselekmény gördülékeny haladásához. Volt akit jobban megszerettem, volt akit kevésbé. De szerencsére nem volt olyan személy, aki ellenszenvet váltott volna ki belőlem.
Vicky személyiségét nagyon megkedveltem. Ő lett a kedvencem. Egy erős, határozott nő, aki tudja mi a feladata és kötelezettsége. Victoria élete cseppet sem könnyű, szinte borzalmas. Azonban az nagyon tetszett a könyvben, hogy az írónő kicsit sem vitte túlzásba. Persze sajnáltam a lányt a nehéz sorsa miatt, de olvasás közben nem szánakozva tekintettem rá, hanem büszkén. Büszke voltam rá, hogy talpra tudott áll, és hogy a testvéréért bármit feláldozott.
A másik főszereplő a történetben Reggie. Megnyerő karakter. Vicky szavaival élve: "Vonzó, kísértő, csábító".  Igazi rossz fiú. Viszont meg lehet érteni, mi okból választotta ez az utat magának. Ellenben a zord álarc mögött egy érző lélek lakozik. És ez tette olyan ellenállhatatlanná Reggie-t. Hiszen egy nő számára lebilincselő érzés tud lenni, ha egy férfi csak az ő kedvéért mutatja meg a világnak, hogy jó ember is tud lenni. De vajon Vicky-nek sikerül előcsalnia Reggie-ből a kedvesebb énjét?
Nem akarok a barátnője lenni, de azt sem szeretném, ha nem láthatnám többé.
A két főszereplő kapcsolata nagyon jól lett kialakítva a történetben. A cselekményen egyáltalán nem lehet azt érezni, hogy egyes részek erőltetettek lennének. Egy csodálatos szerelem története. Megmutatja, hogy kitartással bármit elérhetünk, csak igazán akarnunk kell. Nem mondható semmiképp, hogy Vicky és Reggie viszonya zökkenőmentesen alakult. Viszont ilyen a való élet is, nem? Semmi sem hibátlan. Számomra ez a küzdés tette valóságossá a történetet. Teljesen részesé tudtam válni a történetnek.
A cselekmény pörgős, és fordulatos. Mikor már azt hittem, tudom mi lesz a befejezés, az írónő csavart egyet a szálakon. Ezzel teljesen fenntartotta az érdeklődésemet. Egy élmény volt olvasni. Izgalmas, szórakoztató, megdöbbentő történet.

Ebben a regényben elengedhetetlen lett volna az erotika. Viszont számomra olykor kicsit túl hosszúra nyúltak ezek a jelenetek. Nem mondanám magam prűdnek, azonban jobban szeretem a történetekben, ha a fantáziánkra van bízva, hogy mi is történt pontosan. Ellenben így minden olvasó kedvét lelheti a könyvben. Hiszen aki jobban szereti a kifejtett erotikus részeket, az elolvassa, aki kevésbé van oda érte, átugorja.

Anne L. Green regényei önálló kötetként is megállják a helyüket. Azonban a történetei szereplői valamilyen módon mindig kapcsolódódnak egymáshoz. Emiatt pedig egy nagy kerek egésszé válik az összes történet. Azok az olvasók, akik olvasták az írónőtől A sötétség fogságában c. regényt, már megismerhették Andrew Darkot. Egy vonzó, megnyerő férfit. Drew és Reggie már abban a regényben kapcsolatba kerültek egymással. Viszont ebben a könyvben megismerhetjük a másik oldalról a történetet. Vajon mit gondolt Reggie az egyezségükről?

Összességében egy lebilincselő történet, melyet minden könyvmoly számára örömmel ajánlok. Egy csodálatos szerelem, izgalmas, fordulatos történet. Azaz minden megvan benne, hogy azt mondhassam tökéletes könyv!

Álomgyár, 2018

Ha szeretnéd megrendelni a regényt, kattints IDE!

Kövesd az írónőt a Facebookon! → ITT

Az írónő további regényeiről a véleményemet ITT olvashatod el. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milyen sorrendben érdemes olvasni Anne L. Green könyveit?

Sokszor felmerül az a kérdés számos könyvmolyban, hogy milyen sorrendben is vegyék kezükbe Anne L. Green regényeit. Ez a zavarodottság teljesen érthető, hiszen az írónőnek rengeteg könyve sorakozik már a polcokon. Ráadásul egy-egy karakter feltűnik más kötetekben is. Ez alapvetően nem lenne próbléma, ám ha van valamilyen apró utalás a "vendég" szereplő életére, akkor néhány esetben  talán spoileres lehet egyik könyv a másikra nézve.  Ezért úgy döntöttem, hogy készítek nektek egy Anne L. Green térképet. Mely segítséget nyújthat azoknak az olvasóknak, akik nehezen tudják eldönteni, melyik ALG regényt is vegyék elsőként a kezükbe. A térképet kiegészítettem az Álomgyár kiadónál kapható ajándék novellákkal is.  Melyik Anne L. Greent regényt olvassuk elsőnek? Nincs olyan regény, amelyikre azt mondanám, hogy ezzel KELL kezdeni. Hiszen nincsen kötelező sorrend. A térképen is látható majd, hogy melyik az a történet, melyből kiindulnak a szálak. A térkép megalkotását a meg

Chevy Stevens: Végzetes örökség

Mit kaphatsz egy gyilkos apától?  A 33 éves Sara Gallagher végre boldog. Antik bútorokat árusító kereskedése szárnyal, őt pedig eljegyezte egy fantasztikus férfi. Egy kérdés azonban nem hagyja nyugodni: vajon kik az igazi szülei? Sara felkészült, hogy megtudja.  Kiderül, édesanyja még most sem kíváncsi rá. Később arra is rájön, hogy a biológiai apja gyilkos, aki 40 éven át nőkre vadászott. Sarának Nadine, a terapeutája segít feldolgozni a borzalmakat, és azt, hogy talán mást is örökölt apjától, nem csak a szeme színét. Sara hamarosan rádöbben, egyetlen rosszabb dolog van annál, hogy az apád egy gyilkos: az, ha az apád megtudja, te ki vagy.  Néhány kérdés jobb, ha megválaszolatlanul marad. A "Végzetes örökség" egy összetett és lenyűgöző történet egy nőről, aki a gyökereit szeretné megismerni. Kérdés, hogy megéri-e...  Chevy Stevens páratlanul izgalmas a pszichológiai thrillereiben soha nem tudhatod mi lesz a következő lépés. Nemzetközi sikerkönyvei végre itt

Rachael Lippincott: Két lépés távolság | Könyvajánló

A regény elolvasását a 2019-es Olvasó tábor óta terveztem, azonban csak most sikerült elérnem oda, hogy kezembe vegyem a könyvet. A részlet, melyet korábban olvastam a könyvből, nagyon hamar megfogott, és felkeltette a kíváncsiságomat. A könyv elolvasása után pedig, most már epekedve várom, hogy a filmadaptációt is láthassam. Vajon vissza tudja adni a könyv által nyújtott érzelmeket? Nagyon kíváncsi vagyok! Ennek a gyönyörű szép szerelemnek a története, ahol egy betegség szab korlátokat,  teljesen meghatja az olvasókat. A könyv telis-tele van érzelmekkel, így esélytelen könnyek nélkül végig olvasni a regényt. Mikor elkezdtem olvasni Stella és Will történetét, sejtettem, hogy nagy hatással lesz rám, ellenben én sokkal több érzelmi löketben reménykedtem. A történet elolvasása után nem hagyott bennem akkora mély nyomot, mint vártam, de kellemes kikapcsolódást nyújtott. Úgy vélem ez amiatt lehet, hogy több sírásra készültem fel. Próbáltam a lelkemet felkészíteni a legrosszabbra, hog