Ugrás a fő tartalomra

Milyen sorrendben érdemes olvasni Anne L. Green könyveit?


Sokszor felmerül az a kérdés számos könyvmolyban, hogy milyen sorrendben is vegyék kezükbe Anne L. Green regényeit. Ez a zavarodottság teljesen érthető, hiszen az írónőnek rengeteg könyve sorakozik már a polcokon. Ráadásul egy-egy karakter feltűnik más kötetekben is. Ez alapvetően nem lenne próbléma, ám ha van valamilyen apró utalás a "vendég" szereplő életére, akkor néhány esetben  talán spoileres lehet egyik könyv a másikra nézve. 

Ezért úgy döntöttem, hogy készítek nektek egy Anne L. Green térképet. Mely segítséget nyújthat azoknak az olvasóknak, akik nehezen tudják eldönteni, melyik ALG regényt is vegyék elsőként a kezükbe. A térképet kiegészítettem az Álomgyár kiadónál kapható ajándék novellákkal is. 

Melyik Anne L. Greent regényt olvassuk elsőnek?

Nincs olyan regény, amelyikre azt mondanám, hogy ezzel KELL kezdeni. Hiszen nincsen kötelező sorrend. A térképen is látható majd, hogy melyik az a történet, melyből kiindulnak a szálak. A térkép megalkotását a megjelenési sorrend is befolyásolta. Hiszen a régebben megjelent kötetek cselekményei korábban is játszódnak. Így ezért, ha javaslatot kellene tennem, hogy melyik Anne L. Green regényt olvassuk elsőként, az alábbiakat ajánlanám: 
  • A remény hajnala               VAGY
  • A sötétség fogságában     VAGY
  • Arcátlan csábító                 VAGY
  • Viharos érzelmek
TÉRKÉP ↴


Hogyan is kapcsolódnak a kötetek egymáshoz?

  • A remény hajnala főszereplője Matt és Amy. 
  • Amy testvérének, Adamnek a története a Törékeny vonzerő.
  • Matt barátjának, Alexnek a története az Eltitkolt múlt. 
  • Eltitkolt múlt regény főhősének, Alex Crossnak a történetét mutatja be az Elvakult szerető novella.
  • Az Eltitkolt múlt másik főszereplője Lexie. Az Elvesztett jövő az ő történetét dolgozza fel, mely az Eltitkolt múlt előtt játszódik. (De inkább érdemesebb a novellát a regény után olvasni.)
  • Lexie és Alex fogadott fia, Aiden története az Elvarratlan szálak.
  • Az Elfojtott indulatokban Maya, Lexie és Alex lányának történetét olvashatjuk. (Később könyv lesz belőle.)
  • A sötétség fogságában Andrew történetét ismerhetjük meg. 
  • Andrew egyik régi ellenfele volt Reggie, akinek a történetét az Ördögi kísértésben olvashatjuk.
  • A sötétség fogságában megismert Anthony története a Pokoli fizetség
  • A Viharos érzelmek egy különálló történet.
  • A Csábító-trilógia részei értelem szerűen kapcsolódnak egymáshoz, melynek főszereplői Nikóoés Olivia. A sorozat részei: Arcátlan csábító, Érzéki csábító, Végzetes csábító. 
  • Ennek a sorozatnak egy végső lezárása lett egy novella, a Moszkvai csábító.
  • A Csábító-sorozatból megismert William felnőttként megkapta a saját történetét. Ez pedig a Bűnös viszony sorozat. A duológia részei: Heather vonzásában, Joyce csapdájában.
  • Heather asszisztensének története: A tűzzel játszol novella, Joyce novellája, mely egyben a Bűnös viszony- sorozat lezárásának kiegészítése: Joyce elméjében novella.
  • A Bűnös viszony - sorozatban megismert Jack (Will társa) saját sorozatot kap, Biztos menedék címmel. Részei: Baljós szitakötő, Törött szárnyakkal

Ha hiányzik valamelyik Anne L. Green regény a gyűjteményedből, szerezd be őket még ma!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Chevy Stevens: Végzetes örökség

Mit kaphatsz egy gyilkos apától?  A 33 éves Sara Gallagher végre boldog. Antik bútorokat árusító kereskedése szárnyal, őt pedig eljegyezte egy fantasztikus férfi. Egy kérdés azonban nem hagyja nyugodni: vajon kik az igazi szülei? Sara felkészült, hogy megtudja.  Kiderül, édesanyja még most sem kíváncsi rá. Később arra is rájön, hogy a biológiai apja gyilkos, aki 40 éven át nőkre vadászott. Sarának Nadine, a terapeutája segít feldolgozni a borzalmakat, és azt, hogy talán mást is örökölt apjától, nem csak a szeme színét. Sara hamarosan rádöbben, egyetlen rosszabb dolog van annál, hogy az apád egy gyilkos: az, ha az apád megtudja, te ki vagy.  Néhány kérdés jobb, ha megválaszolatlanul marad. A "Végzetes örökség" egy összetett és lenyűgöző történet egy nőről, aki a gyökereit szeretné megismerni. Kérdés, hogy megéri-e...  Chevy Stevens páratlanul izgalmas a pszichológiai thrillereiben soha nem tudhatod mi lesz a következő lépés. Nemzetközi sikerkönyvei végre itt

Rachael Lippincott: Két lépés távolság | Könyvajánló

A regény elolvasását a 2019-es Olvasó tábor óta terveztem, azonban csak most sikerült elérnem oda, hogy kezembe vegyem a könyvet. A részlet, melyet korábban olvastam a könyvből, nagyon hamar megfogott, és felkeltette a kíváncsiságomat. A könyv elolvasása után pedig, most már epekedve várom, hogy a filmadaptációt is láthassam. Vajon vissza tudja adni a könyv által nyújtott érzelmeket? Nagyon kíváncsi vagyok! Ennek a gyönyörű szép szerelemnek a története, ahol egy betegség szab korlátokat,  teljesen meghatja az olvasókat. A könyv telis-tele van érzelmekkel, így esélytelen könnyek nélkül végig olvasni a regényt. Mikor elkezdtem olvasni Stella és Will történetét, sejtettem, hogy nagy hatással lesz rám, ellenben én sokkal több érzelmi löketben reménykedtem. A történet elolvasása után nem hagyott bennem akkora mély nyomot, mint vártam, de kellemes kikapcsolódást nyújtott. Úgy vélem ez amiatt lehet, hogy több sírásra készültem fel. Próbáltam a lelkemet felkészíteni a legrosszabbra, hog