Ugrás a fő tartalomra

Anne L. Green: Joyce csapdájában | Könyvajánló

Anne L. Green kegyetlen várakozásra ítélte olvasóit tavaly ősszel, mikor megjelent a Bűnös viszony-sorozat első kötete. Az írónő a legváratlanabb és a legizgalmasabb jelenet közepedte zárta le a történetet, kínozva ezzel az olvasóit.
Türelmetlenül vártam, hogy kezemben foghassam a Joyce csapdájában című regényt, mivel az első rész teljes mértékben lenyűgözött. Bár a Heather vonzásában c. regénnyel magasra tette a mércét az írónő, nem volt kétségem afelől, hogy ez a rész is tetszeni fog.
Azonban, hacsak annyit mondanék, hogy: Tetszett!, nagyon nem fedné az igazságot. Brutálisan jó volt!! Imádtam! 
Egyszerűen képtelenség volt letenni a könyvet, hogy majd később folytatom. Annyira kíváncsi voltam, hogy hogyan alakul William és Heather története, hogy a holnap már túl későnek tűnt. Így szeretném felhívni az olvasók figyelmét, hogy a Joyce csapdájában erős alvás megvonáshoz vezethet, mely komoly következményekkel járhat! 

Ez a könyv egyszerűen kiszámíthatatlan. Bűnös. A rabjává tesz! 

Joyce Rogers
Rengeteg fordulatot tartogat a regény, olykor pedig még félre is vezet. Ennél a történetnél nem minden, és nem mindenki az, aminek, akinek elsőre tűnik. Izgalmas volt Will-lel, Jackkel és Nikóval együtt a sorozatgyilkos után nyomozni, és kideríteni a titokzatos "költő" kilétét. Megmondom őszintén, hogy nekem olvasás közben volt már gyanúm, hogy ki állhat ezek a gyarló tettek mögött, de nem voltam benne biztos. Az írónő nagyon megnehezítette nemcsak a karakterek helyzetét, de még az olvasóét is a felderítésben. 

Az első részben megismert karakterek mellett találkozhatunk új szereplőkkel a Joyce csapdájában c. könyvben. Emellett néhányan ezúttal nagyobb szerephez jutnak majd, mint az első kötetben. Lesz, aki a már tőle megszokott stílust hozza majd, ellenben lesznek a történetben olyan karakterek, akiknek új arcát is megismerhetjük. A szereplők közül Daniele Lee-t, Joyce Rogerst és Bianca Rogerst szeretném kiemelni. Számomra ők azok a személyek a történetben, akik magukra vonták a figyelmem. Különböző egyéniségekről van szó, míg Daniele a pénze által nyújtott hatalmával próbál előnyre szert tenni, addig Bianca visszahúzodik, és próbál kimaradni az eseményekből.
Daniele Lee
Joyce szerintem talán a legérdekesebb személy a sorozatban. Nagyon összetett személyiség. Az első részben is már felkeltette az érdeklődésem, azonban a másodikban pedig kiérdemelte nálam a: Kedvenc karakter címet.  Hihetetlenül ravasz és okos nő. Bámulatos személyiség.
Most viszont nem szeretnék izgalmas részleteket elárulni. Szerintem, ha elolvassátok a könyvet, megértitek, hogy miért őket tartottam a legérdekesebb (és talán a legizgalmasabb) karaktereknek. 

Összeségében sokkal jobb történetet kaptam, mint amire számítottam. Fordulatos, és izgalmas volt, melyet egy hihetetlenül nagyszerű élmény volt olvasni. Teljesen kikapcsolt, kizökkentett a hétköznapokból. Anne L. Green regényeivel egy teljesen másik világban érzem magam. 
Joyce egy olyan erős karaktere lett a történetnek, akit még olvasás után is nehezen tudok kiverni a fejemből. Folyamatosan mozgatják a fantáziámat a vele kapcsolatos kérdések. Remélem egyszer egy novella keretein belül elolvashatjuk az ő különálló történetét, gondolatait. Mindenképpen ajánlom azoknak az olvasóknak ezt a sorozatot, akik szeretik az izgalmakat és a romantikát. 
Annyit azért elárulok, hogy a váratlan befejezéstől ezúttal sem kiméli olvasóit Anne L. Green. Szóval készüljetek fel az izgalmakra!
Türelmetlenül várom, hogy megismerjem a másik nyomozónk, Jack Doyle saját történetét. 

Ha kedved támadt elolvasni a sorozatot, ne habozz megrendelni! Megrendelem!

Csatlakozz a Beszéljük ki Anne L. Greennel csoporthoz is!


Cím: Joyce csapdájában
Szerző: Anne L. Green
Kiadó: Álomgyár kiadó
Sorozat: Bűnös viszony
Kiadás éve: 2020.
Oldalszám: 504

⭐⭐⭐⭐⭐

Fülszöveg: 
William élete kész káosz. Őrlődik a Joyce iránti elkötelezettség és a Heather iránti forró szenvedély, a lelkiismerete és a szíve között. Túlfűtött kapcsolata Heatherrel közelgő esküvője miatt halálra van ítélve, és ha ez nem lenne elég, egy sorozatgyilkos is a nyomukban lohol. A férfi magánéletének védelme a távolságtartást, az életükért folyó harc viszont az egymásba kapaszkodást diktálja. William nem látja a kiutat, csapdába került. Az esze helyett az érzelmei irányítják, de igazán csak akkor omlik össze minden, amikor a múltjának egy rejtett darabja a leleplezés küszöbén áll. Kénytelen lesz súlyos áldozatot hozni annak érdekében, hogy a titkát megőrizhesse, és ezzel megóvhassa önmagát és a szeretteit.

A Joyce csapdájában a Bűnös viszony-sorozat második része, melyben a többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő azt boncolgatja, minden körülmények között megéri-e áldozatot hozni, és közben áldozattá válni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milyen sorrendben érdemes olvasni Anne L. Green könyveit?

Sokszor felmerül az a kérdés számos könyvmolyban, hogy milyen sorrendben is vegyék kezükbe Anne L. Green regényeit. Ez a zavarodottság teljesen érthető, hiszen az írónőnek rengeteg könyve sorakozik már a polcokon. Ráadásul egy-egy karakter feltűnik más kötetekben is. Ez alapvetően nem lenne próbléma, ám ha van valamilyen apró utalás a "vendég" szereplő életére, akkor néhány esetben  talán spoileres lehet egyik könyv a másikra nézve.  Ezért úgy döntöttem, hogy készítek nektek egy Anne L. Green térképet. Mely segítséget nyújthat azoknak az olvasóknak, akik nehezen tudják eldönteni, melyik ALG regényt is vegyék elsőként a kezükbe. A térképet kiegészítettem az Álomgyár kiadónál kapható ajándék novellákkal is.  Melyik Anne L. Greent regényt olvassuk elsőnek? Nincs olyan regény, amelyikre azt mondanám, hogy ezzel KELL kezdeni. Hiszen nincsen kötelező sorrend. A térképen is látható majd, hogy melyik az a történet, melyből kiindulnak a szálak. A térkép megalkotását a meg

Chevy Stevens: Végzetes örökség

Mit kaphatsz egy gyilkos apától?  A 33 éves Sara Gallagher végre boldog. Antik bútorokat árusító kereskedése szárnyal, őt pedig eljegyezte egy fantasztikus férfi. Egy kérdés azonban nem hagyja nyugodni: vajon kik az igazi szülei? Sara felkészült, hogy megtudja.  Kiderül, édesanyja még most sem kíváncsi rá. Később arra is rájön, hogy a biológiai apja gyilkos, aki 40 éven át nőkre vadászott. Sarának Nadine, a terapeutája segít feldolgozni a borzalmakat, és azt, hogy talán mást is örökölt apjától, nem csak a szeme színét. Sara hamarosan rádöbben, egyetlen rosszabb dolog van annál, hogy az apád egy gyilkos: az, ha az apád megtudja, te ki vagy.  Néhány kérdés jobb, ha megválaszolatlanul marad. A "Végzetes örökség" egy összetett és lenyűgöző történet egy nőről, aki a gyökereit szeretné megismerni. Kérdés, hogy megéri-e...  Chevy Stevens páratlanul izgalmas a pszichológiai thrillereiben soha nem tudhatod mi lesz a következő lépés. Nemzetközi sikerkönyvei végre itt

Rachael Lippincott: Két lépés távolság | Könyvajánló

A regény elolvasását a 2019-es Olvasó tábor óta terveztem, azonban csak most sikerült elérnem oda, hogy kezembe vegyem a könyvet. A részlet, melyet korábban olvastam a könyvből, nagyon hamar megfogott, és felkeltette a kíváncsiságomat. A könyv elolvasása után pedig, most már epekedve várom, hogy a filmadaptációt is láthassam. Vajon vissza tudja adni a könyv által nyújtott érzelmeket? Nagyon kíváncsi vagyok! Ennek a gyönyörű szép szerelemnek a története, ahol egy betegség szab korlátokat,  teljesen meghatja az olvasókat. A könyv telis-tele van érzelmekkel, így esélytelen könnyek nélkül végig olvasni a regényt. Mikor elkezdtem olvasni Stella és Will történetét, sejtettem, hogy nagy hatással lesz rám, ellenben én sokkal több érzelmi löketben reménykedtem. A történet elolvasása után nem hagyott bennem akkora mély nyomot, mint vártam, de kellemes kikapcsolódást nyújtott. Úgy vélem ez amiatt lehet, hogy több sírásra készültem fel. Próbáltam a lelkemet felkészíteni a legrosszabbra, hog