Ugrás a fő tartalomra

Anne L. Green: Baljós szitakötő | Könyvajánló

Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget az írónőtől a könyv előolvasására. Hatalmas megtisztelés számomra a bizalma! 

William Keyes és Jack Doyle nyomzót már a Bűnös viszony-sorozatban is imádtam. Első pillantásra teljesen eltérő személyiségűek, ám rendkívül különleges párost alkotnak együtt. Tökéletesen kiegészítik egymást. Egy felülmúlhatatlan nyomozópáros, akikkel a gyilkosok utáni nyomozások izgalmassá, vérpezsdítővé és humorossá válnak. Ennek okán pedig nem is meglepő, hogy mennyire izgatottá váltam, mikor megtudtam, hogy Jack Doyle is saját sorozatot kap.

Mikor már azt hiszed mindenre felkészültél, akkor ér a legnagyobb pofon a történetben!

Jack karakterét szerintem minden olvasó imádta a Bűnös viszony-sorozatban. Humoros, karizmatikus és szívdöglesztő, akiért minden nő rajong. Célja, hogy az FBI-hoz kerülhessen és bosszút állhasson azon, aki tönkre tette a családja életét. Karrierjével ellentétben azonban a szerelmemben mégsincs szerencséje. Kitartóan próbálja azt a nőt megtalálni maga mellé, akivel az oldalán az apja talán megbékélne vele. De valóban annyira fontos számára az apja elismerése, hogy inkább lemondana a fékezhetetlen vággyal teli szerelemről?
A másik oldalról megismerhetünk egy olyan női karaktert, akinek véleményem szerint a legnehezebb sorsa van az ALG szereplők közül. Ericának hatalmasat kellett csalódnia az egykor elbűvölő szerelmében, Curtisben. Csakhogy későn ébrett rá, hogy kedvese maga az ördög, aki mellől nincs már menekvés. Példaértékű, ahogyan képes minden nap talpraállni és erőt meríteni a túléléshez. Meglehetősen pozítivan csalódtam Ericában, ugyanis nem számítottam egy ennyire erős női jellemre. Anne L. Geen Erica Fuller karakterén keresztül rávilágít arra a társadalmi problémára, hogy olykor milyen nehéz helyzetben is vannak a bántalmazott nők. Nem mindig olyan könnyű a menekvés egy megszállott gonosztól, mint az hinnénk. (Főleg egy gyerekkel.) Kitartása, elszántsága és bátorsága miatt Erica az egyik nagy kedvenc női karakteremmé vált. Rám meghatázó módon hatott a személyisége: motiváló és kitartásra ösztönző. 
Olvasás közben, bár nem nyerhettem betekintést Curtis gondolataiba, mégis olyan volt számomra mintha már korábbról ismerném őt. Ennek oka pedig, hogy Curtis személyisége kissé hasonlít a Bűnös viszony-sorozatban megismert Joyce Rogershez (semmi kapcsolat nincs köztük!). Felettébb módon ravasz, gonosz, mindenárron érvényesíteni akarja az akaratát és természetesen élvezi, ha mások szenvednek. Joyce-t imádtam az írónő előző sorozatában, így, bár nagyon furcsán hangzik, Curtis karaktere is nagyon tetszett számomra. A szereplő kidolgozottsága és fondorlatossága miatt lenyűgözött. Érezni lehetett, hogy az írónő kemény munkát fektetett abba, hogy egy ilyen tökéletes gonoszt megformáljon a történetben. 

Anne L. Green ezúttal olyan bravúros fordulatokkal káprásztatja el olvasóit, melynek köszönhetően képtelenek lesznek letenni a könyvet!

A történet cselekményének üteme kissé eltér ebben a sorozatban a megszokottól. Ugyanis két szálon indulnak el az események és sokáig csak ritkán keresztezik a főszereplők egymás útját. Ez számomra még érdekesebbé és izgalmasabbá tette a történetet, hiszen a főszereplők életébe nagyobb bepillantást nyerhetünk. Ezzel pedig számomra egy pluszt is adott a könyv. A Bűnös viszony-sorozatnál hiányoltam kicsit, hogy kevés időt töltött a történetben Jack és Will a nyomozásokkal. A Biztos menedék-sorozat első kötetében azonban az írónő sokkal nagyobb hangsúlyt fektetett erre, így kedvenc nyomzópárosommal együtt deríthettem fényt a bűnösök kilétére. 
Számomra felejthetetlen élményt nyújtott a könyv! Érzelmek áradata pengette a szívem húrjait olvasás közben. Az ütemes dallamnak köszönhetően pedig a történet teljesen a rabjává tett. Hatalmas boldogsággal tölt el, hogy mindezt átélhettem, hogy újra találkozhattam kedvenc karaktereimel és, hogy egy sokkal izgalmasabb kalandban lehetett részem, mint az eddigiek. Hatalmas hatást gyakorolt rám a könyv, így biztos, hogy nem utoljára olvastam a sorozatot!

A Biztos menedék-sorozat önálló sorozatként is megállja a helyét. Az írónő törekedett minden olyan fontos részletet megemlíteni a könyvben, mely nélkülözhetelen ahhoz, hogy gördülékenyen, felmerülő kérdések nélkül tudjunk haladni a cselekménnyel. Azonban, ha mélyebben szeretnénk megismerni Williamet és Jacket, akkor érdemes a Bűnös viszony-sorozattal indítani az olvasást. 

A Biztos menedék-sorozatot azoknak az olvasóknak szeretném ajánlani, akik szeretik azokat a regényeket, melyben egyszerre van izgalom, szenvedély, romantika, krimi és egy lehelletnyi thiller hatás. Anne L. Green garantáltan a kanapéhoz szegezi az olvasókat ezzel a könyvvel!

Éld át te is az izgalmat és derítsd ki Keyes és Doyle nyomozóval, hogy ki áll a rejtélyek mögött!
Megrendelem!
Hivatalos megjelenés: 2020. október 19.
A Libri Könyvesboltokban és online a készlet erejéig ajándék novellával kapható.


Cím: Baljós szitakötő
Sorozat: Biztos menedék-sorozat
Szerző: Anne L. Green
Kiadó: Álomgyár kiadó
Kiadás éve: 2020.
Oldalszám: 480

⭐⭐⭐⭐

Fülszöveg:

Jack Doyle a chicagói rendőrség egyik elszántabb nyomozója, aki eltökélten küzd, hogy megtisztítsa a várost a rosszfiúktól. Egy nagy lehetőség küszöbén áll, amikor a városban felbukkan a kegyetlen és nagy befolyással bíró régi ellensége Jack élete kudarcának érzi, hogy a múltban elbukott, és emiatt Hyland az elkövetett vétkei ellenére még mindig szabadlábon garázdálkodhat. Bosszúhadjáratot indít, és csak későn veszi észre, hogy kicsúszott a talaj a lába alól.

Ekkor találkozik a szép és csinos Ericával, akinek az élete szintén zátonyra futott. Képtelen menekülni az évek óta tartó bántalmazó kapcsolatából. A két megkeseredett ember között már a megismerkedésük pillanatában magas hőfokon lángol a szenvedély, de a körülmények nem kedveznek ahhoz, hogy felvállalják a köztük kialakult vonzalmat.

A Baljós szitakötő a Biztos menedék-sorozat első része, amelyben Anne L. Green bebizonyítja, hogy az élet viharaival szemben csak a szerelem az egyetlen biztos menedék.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milyen sorrendben érdemes olvasni Anne L. Green könyveit?

Sokszor felmerül az a kérdés számos könyvmolyban, hogy milyen sorrendben is vegyék kezükbe Anne L. Green regényeit. Ez a zavarodottság teljesen érthető, hiszen az írónőnek rengeteg könyve sorakozik már a polcokon. Ráadásul egy-egy karakter feltűnik más kötetekben is. Ez alapvetően nem lenne próbléma, ám ha van valamilyen apró utalás a "vendég" szereplő életére, akkor néhány esetben  talán spoileres lehet egyik könyv a másikra nézve.  Ezért úgy döntöttem, hogy készítek nektek egy Anne L. Green térképet. Mely segítséget nyújthat azoknak az olvasóknak, akik nehezen tudják eldönteni, melyik ALG regényt is vegyék elsőként a kezükbe. A térképet kiegészítettem az Álomgyár kiadónál kapható ajándék novellákkal is.  Melyik Anne L. Greent regényt olvassuk elsőnek? Nincs olyan regény, amelyikre azt mondanám, hogy ezzel KELL kezdeni. Hiszen nincsen kötelező sorrend. A térképen is látható majd, hogy melyik az a történet, melyből kiindulnak a szálak. A térkép megalkotását a meg

Leslie Potter: Ösztön - A játékszer 1.

Leslie Potter könyvét most először fogtam a kezemben, de szavai teljesen ámulatba ejtettek. Luke, a harmincas éveiben járó szexfüggő férfi és felesége, April élete teljesen megváltozik, amikor megszületik a gyerekük, Sarah. A korábban tabukat nem ismerő szexuális életük lassan átalakul, April egyre többször mond nemet férje perverz vágyaira, amihez Luke először a tőle megszokott humorral próbál hozzáállni. A gyakori és szenvedélyes szexről azonban továbbra sem képes lemondani. Hosszas hezitálás után szexkapcsolatba kezd a nála jóval fiatalabb kisgyerekes anyával, Evával.  Vajon Luke és April kapcsolata megmenthető? Kit terhel a felelősség a házasság megromlásáért: a szexmániás férjet, vagy a csak magával törődő, még a gyermekét is elhanyagoló feleséget? Meddig tartható fent a szenvedélyes viszony Luke és Eva között, ha mindketten máshoz mennek haza? Valójában ki kinek a játékszere?  Leslie Potter szókimondó, erotikus regénye tabudöntögető, ugyanakkor egy nagyon fontos pro

Részlet a Baljós szitakötő c. könyvből | Blogger hét

  Ismerjétek meg Jack Doyle kishúgát, Kayla Doyle-t!  Hamarosan debütál Anne L. Green legújabb regénye, a Baljós szitakötők, ahol Jack Doyle és Erica Fuller szerelmének történetét ismerhetitek meg. Izgalmakból, váratlan fordulatokból és humorból nincs hiány a könyvben. Kedvcsinálóként olvassátok el a következő részletet, amiben Kayla kapja a főszerepet.  Jó szórakozást hozzá! Részlet: Kiléptem a vizsgálóból, és már indultam volna a parkolóba, amikor megpillantottam a húgomat, ahogy ott ül a padon, és rám vár.  – Te miért nem mentél haza pihenni? – karoltam át, és együtt haladtunk a kijárat felé.  – Szerettem volna megköszönni neked – pillantott fel rám.  – Ugyan már! Nem kell hálálkodnod. Ez a legkevesebb – vontam magamhoz.  Amikor kiértünk a szabad levegőre, a kórház kis parkja felé tereltem.  – Leroy miért nincs itt? – kérdeztem rá arra, ami azóta nyomasztott, amióta megláttam. Ha az én feleségem haldokolna, egy percre sem hagynám magára, főleg nem egy ilyen fontos pillanatban.  – Do