Ugrás a fő tartalomra

Majdnem egy évig olvastam ezt a könyvet!

    Delia Owens regénye nem csak külföldön, de a hazai könyvpiacon is hatalmas sikert aratott. Tavaly, mikor minden Facebook bejegyzésben azt láttam, hogy a könyvmolyok többsége ezt olvassa, úgy érzetem, hogy nekem is el kell olvasnom. Utólag pedig úgy gondolom, hogy nagyon jól tettem, hogy engedtem a kíváncsiságomnak. Egy felejthetetlen élménnyel lettem gazdagabb, amit szinte egy egész éven keresztül élhettem át.
    Ám nem azért tartott egy éven keresztül, mert szenvedéssel olvastam. Épp ellenkezőleg! Minden sorát élveztem a történetnek, ám minden egyes nap csak egy kis falatnyit olvastam a könyvből. Az időhúzás által lehetőségem volt arra, hogy a cselekményt átéljem, saját történtemnek érezzem. A lassabb olvasásnak köszönhetően mélyebben átéltem a kalandok izgalmait, szereplők örömeit, bánatait, és legfőképp a magányt. Különös, ám egy év alatt semmit sem felejtettem a történetből. Szinte minden mozzanatra emlékszem, annyira nagy hatással volt rám Kya története.
    
    A magány érzése kulcsfontosságú a történetben. Kya életét végig követve pedig megtapasztalhatjuk, milyen érzés az, amikor nem számíthatunk senki másra, csak magunkra. Milyen az, amikor elhagynak a szeretteid, az idegeden kinevetnek. Azonban Kya nem volt ám mindig egyedül. A történet során jöttek-mentek az emberek az életében, ám senkire nem támaszkodhatott túl hosszú ideig. Fájdalmas volt számomra megtapasztalni azt, hogy mennyire elveszett is tud lenni az ember. A lassú olvasásnak köszönhetően ezt az érzést minden nap átélhettem, természetesen Kya örömével, bánatával karöltve. Voltak esték, mikor örömteli élményekkel tértem nyugovóra, ám még az ilyen pillanatokat is beárnyékolta a magány. 

    A cselekmény kezdetben egy szálon fut. Majd miután megismertük kellően a történet alapjait, két idősíkon kezd el haladni a történet, melyek a cselekmény előrehaladtával összeérnek. Egyik részről Kya életéről olvashatunk, másrészt pedig egy gyilkosság nyomait kutathatjuk fel. Bár nem hozta egy krimi színvonalát, mégis tele volt izgalmakkal és váratlan fordulatokkal a cselekmény. Az írónő páratlan módon tudta fenntartani a kíváncsiságomat, arra ösztönözve, hogy minél hamarabb a nyomok után kutassak, és fényt derítsek a tragédia eseményeire, miközben egy elveszett és magányos kislány életét ismerem meg.

    A regény befejeztével patakokban folytak a könnyeim. Ritka pillanatok egyike volt ez. Sok könyv megérinti a lelkemet, ám megsiratni már kevésnek sikerül. Delia Owens könyve egy oly annyira gyönyörű történetet rejt magában, mely megérinti az olvasó szívét, és örökre nyomot hagy a lelkében. Érzem, hogy lelkem részévé vált ez a történet. Erre a könyvre igaz a mondás, hogy a könyv gazdagabbá tesz minket. Felemelő történet, mely egyúttal a mélységekbe taszít. Nehéz összeszedni a gondolataimat ezzel a regénnyel kapcsolatban, hiszen annyira nagy hatással volt rám, ami szinte leírhatatlan. Ezt át kell élni, hogy megértse az ember! Számomra megmutatta Kya története azt, hogy bár néha úgy érezzük, hogy magányosak és elveszettek vagyunk, sosem szabad feladni. 

Ismerd meg te is Kya Clark megható történetét!
Megrendelem!


Cím: Ahol a folyami rákok énekelnek
Szerző: Delia Owens
Kiadó: Libri kiadó
Kiadás éve: 2019.
Oldalszám: 426

⭐⭐⭐⭐⭐


Fülszöveg:

Delia ​Owens regénye Észak-Karolina ritkán lakott, mocsaras partvidékén játszódik az 1950-es és 60-as években. A történet főhőse a lápvidéken sorsára hagyott kislány, Kya Clark, aki az évek során elszigeteltségében önellátásra rendezkedik be, s alig érintkezik a környékbeliekkel.

Az első szerelem azonban Kya életét is felforgatja: a közeli kisvárosban élő Tate megtanítja olvasni, és ő az, akivel a lány osztozni tud a természet és a költészet szeretetében is. Ám nem Tate az egyetlen, aki érdeklődik a különleges, magának való lány iránt…

Egy rejtélyes gyilkosságot követően a helyi közösség felbolydul, és a gyanú hamarosan a mocsárban magányosan élő „Lápi lányra” terelődik.

A biológus Owens első regénye egyszerre fordulatos krimi, érzékeny fejlődésregény, valamint a vadon és az emberi lélek lenyűgöző természetrajza. Nem véletlenül került a New York Times bestsellerlistájának első helyére, s vezeti az Amazon sikerlistáját is. Bár csak tavaly ősszel jelent meg, már több mint 1 millió példány kelt el belőle, Reese Witherspoon is beválogatta könyvklubjának ajánlott olvasmányai közé, sőt: a színésznő produkciós cége filmet forgat a regényből.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milyen sorrendben érdemes olvasni Anne L. Green könyveit?

Sokszor felmerül az a kérdés számos könyvmolyban, hogy milyen sorrendben is vegyék kezükbe Anne L. Green regényeit. Ez a zavarodottság teljesen érthető, hiszen az írónőnek rengeteg könyve sorakozik már a polcokon. Ráadásul egy-egy karakter feltűnik más kötetekben is. Ez alapvetően nem lenne próbléma, ám ha van valamilyen apró utalás a "vendég" szereplő életére, akkor néhány esetben  talán spoileres lehet egyik könyv a másikra nézve.  Ezért úgy döntöttem, hogy készítek nektek egy Anne L. Green térképet. Mely segítséget nyújthat azoknak az olvasóknak, akik nehezen tudják eldönteni, melyik ALG regényt is vegyék elsőként a kezükbe. A térképet kiegészítettem az Álomgyár kiadónál kapható ajándék novellákkal is.  Melyik Anne L. Greent regényt olvassuk elsőnek? Nincs olyan regény, amelyikre azt mondanám, hogy ezzel KELL kezdeni. Hiszen nincsen kötelező sorrend. A térképen is látható majd, hogy melyik az a történet, melyből kiindulnak a szálak. A térkép megalkotását a meg

Leslie Potter: Ösztön - A játékszer 1.

Leslie Potter könyvét most először fogtam a kezemben, de szavai teljesen ámulatba ejtettek. Luke, a harmincas éveiben járó szexfüggő férfi és felesége, April élete teljesen megváltozik, amikor megszületik a gyerekük, Sarah. A korábban tabukat nem ismerő szexuális életük lassan átalakul, April egyre többször mond nemet férje perverz vágyaira, amihez Luke először a tőle megszokott humorral próbál hozzáállni. A gyakori és szenvedélyes szexről azonban továbbra sem képes lemondani. Hosszas hezitálás után szexkapcsolatba kezd a nála jóval fiatalabb kisgyerekes anyával, Evával.  Vajon Luke és April kapcsolata megmenthető? Kit terhel a felelősség a házasság megromlásáért: a szexmániás férjet, vagy a csak magával törődő, még a gyermekét is elhanyagoló feleséget? Meddig tartható fent a szenvedélyes viszony Luke és Eva között, ha mindketten máshoz mennek haza? Valójában ki kinek a játékszere?  Leslie Potter szókimondó, erotikus regénye tabudöntögető, ugyanakkor egy nagyon fontos pro

Részlet a Baljós szitakötő c. könyvből | Blogger hét

  Ismerjétek meg Jack Doyle kishúgát, Kayla Doyle-t!  Hamarosan debütál Anne L. Green legújabb regénye, a Baljós szitakötők, ahol Jack Doyle és Erica Fuller szerelmének történetét ismerhetitek meg. Izgalmakból, váratlan fordulatokból és humorból nincs hiány a könyvben. Kedvcsinálóként olvassátok el a következő részletet, amiben Kayla kapja a főszerepet.  Jó szórakozást hozzá! Részlet: Kiléptem a vizsgálóból, és már indultam volna a parkolóba, amikor megpillantottam a húgomat, ahogy ott ül a padon, és rám vár.  – Te miért nem mentél haza pihenni? – karoltam át, és együtt haladtunk a kijárat felé.  – Szerettem volna megköszönni neked – pillantott fel rám.  – Ugyan már! Nem kell hálálkodnod. Ez a legkevesebb – vontam magamhoz.  Amikor kiértünk a szabad levegőre, a kórház kis parkja felé tereltem.  – Leroy miért nincs itt? – kérdeztem rá arra, ami azóta nyomasztott, amióta megláttam. Ha az én feleségem haldokolna, egy percre sem hagynám magára, főleg nem egy ilyen fontos pillanatban.  – Do