Ugrás a fő tartalomra

Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban

Indul egy új kaland, csak nehogy az utolsó legyen!

Lili Green, a bostoni fordító és tolmács már megtapasztalta, milyen veszélyekkel jár részt venni egy FBI-akcióban, mégsem habozik belevágni egy újabb ügybe, hogy megmentse barátja életét. 

Az éjszakai bárok erotikával túlfűtött világában kell elvegyülnie, majd a nyomok egy elit klub mögé rejtett drogüzletig vezetnek. Lili pillanatok alatt ismét az események sűrűjében találja magát, az érzelmei pedig csak tovább kuszálják az amúgy is szövevényes szálakat.

Képes lesz Lili a tapasztalataira és az ösztöneire hagyatkozva megállni a helyét egy olyan ügyben, amelynek sikerén egy jóbarátja élete múlik? Vajon a sors a szerelmesek pártjára áll, vagy ezzel a váratlan kalanddal örökre elszakítja őket egymástól?

A szemtanú című könyvért Aranykönyv díjra jelölt Carrie Cooper ismét különleges, fordulatos, szenvedéllyel teli kalandot ígér a romantikus krimi kedvelőinek.


Befejezve a szerző előző könyvét, nagyon vártam, hogy belelendülhessek Lili Green újabb kalandjaiba. A szemtanú című regény váratlan befejezését követően nagyon izgatott voltam.
Az írónő viszont most se okozott csalódást. Izgalmas és fordulatos regény, melyet lehetetlen letenni. Bár egy kicsit megrémített a 600 oldal, ugyanis ritkán akad a kezemben ilyen vastag könyv. Azonban kellemesen csalódtam benne. Hiszen az elejétől a végéig izgalmas volt.

A történet különálló regényként megállná a helyét, azonban nem ajánlom úgy. Ebben az esetben úgy éreznénk néhány helyen, hogy nem kapunk mindenre választ. Ezért is éreztem úgy még az elején, amikor a szerző visszautalt az előző könyvben történtekre, hogy ott bizonyos részeket jobban ki lehetett volna fejteni. Akkor talán különálló regényként is elolvashatnánk. De az első rész is nagyszerű könyv lett, szóval ez csak egy plusz ok arra, hogy elolvassuk A szemtanút.

A regényben nagyon tetszett, hogy egyáltalán nem volt erőltet, de mégsem volt kiszámítható. A könyv felénél jártam az olvasással, mikor azt mondhattam volna, hogy egy átlagos író itt le is zárta volna az eseményeket. Hiszen minden megoldódott (,vagy csak úgy tűnt?!). Ebben nagyon jól tükröződött számomra Carrie Cooper tehetsége. Hiszen csavart egyet a történeten egy könnyed mozdulattal és leírt még 300 oldalt. Ami egyáltalán nem volt kevésbé izgalmasabb, mint a cselekmény első része. Teljesen magával ragadott a történet, beszippantja az olvasót.

Nagyon tetszett a regényben a szerelmi szál. Különleges regény lett ezáltal. Nem kifejezetten a romantika van előtérben a könyvben, de az izgalmas, lélegzetelállító események mellett fontos szerepet kapott. Engem nagyon megérintett. Egy élményt kaptam ezáltal.

A szerző hozta az első könyvben jól megismert stílusát. Az akció-dús jelenetek mellett a humorra is figyelt. Néha nemcsak megmosolyogtatott, hanem még nevettem is rajta. Ezt Lili karaktere tette lehetővé. Nagyon jó volt vele azonosulni, és egyáltalán nem volt nehéz. Bár a regényt E/3 személyben olvashatjuk, így is teljesen bele tudjuk magunkat élni a történetbe.

A regény kezdetben két szálon fut, azonban majd idővel ezek összefutnak. Így nem érezzük úgy, hogy lemaradtunk volna valamiről. Nagyon jól ügyelt arra az írónő, hogy mindent tisztán értsünk. A bennünk felmerülő kérdésekre pedig Lili által  válaszokat kaptunk.

Borító: 
A történethez nagyon jól passzol a magassarkú és fegyver kombinációjából megalkotott női cipő. A szín jól tükrözi a szenvedélyt és a veszélyt. Azonban nekem nem igazán tetszett az, ahogyan megoldották az első könyvre való utalást. Az eleganciáját elvesztette ezáltal, sokkal hétköznapibb lett. Felesleges rá A szemtanú borítója, hiszen a belső oldalon nagyobb változatban is láthatjuk, bőven elég lett volna az a mondat a cím alatt.

Összességében

Nagyon tetszett a regény, az első részhez hasonlóan, lenyűgözött. Fordulatos, kalandos regény, melyet az írónő megfűszerezett romantikával. Azok, akik csak az izgalmakat kedvelik (nem a csöpögős romantikus történeteket), nekik tökéletes választás ez a könyv. Hiszen a regény nem a szerelemre épül, azonban nem marad ki az sem. Ezáltal a romantikus vonalat kedvelők sem szenvednek hiányt, ha ezt a könyvet választják. A szerző ügyelt a humorra is, mely feldobja a könyv hangulatát. A befejezése a regénynek nagyon elnyerte a tetszésemet. Egy csodálatosan lezárt, kerek történet alakult ki a végére. Élmény volt ezt a regényt elolvasni, nagyon várom az írónő következő könyvét.



Köszönöm az Álomgyár kiadónak a recenziós példányt!



Ha tetszett az értékelés, kedveld a Facebook oldalam, hogy hamarabb értesülj a legfrissebb könyvekről! Nikii Blog - Facebook

Kiadó: Álomgyár Kiadó
Megjelenés: 2017.

A könyv beszerezhető itt.

A könyv előzménye:



Személyes élményem:

2017.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milyen sorrendben érdemes olvasni Anne L. Green könyveit?

Sokszor felmerül az a kérdés számos könyvmolyban, hogy milyen sorrendben is vegyék kezükbe Anne L. Green regényeit. Ez a zavarodottság teljesen érthető, hiszen az írónőnek rengeteg könyve sorakozik már a polcokon. Ráadásul egy-egy karakter feltűnik más kötetekben is. Ez alapvetően nem lenne próbléma, ám ha van valamilyen apró utalás a "vendég" szereplő életére, akkor néhány esetben  talán spoileres lehet egyik könyv a másikra nézve.  Ezért úgy döntöttem, hogy készítek nektek egy Anne L. Green térképet. Mely segítséget nyújthat azoknak az olvasóknak, akik nehezen tudják eldönteni, melyik ALG regényt is vegyék elsőként a kezükbe. A térképet kiegészítettem az Álomgyár kiadónál kapható ajándék novellákkal is.  Melyik Anne L. Greent regényt olvassuk elsőnek? Nincs olyan regény, amelyikre azt mondanám, hogy ezzel KELL kezdeni. Hiszen nincsen kötelező sorrend. A térképen is látható majd, hogy melyik az a történet, melyből kiindulnak a szálak. A térkép megalkotását a meg

Chevy Stevens: Végzetes örökség

Mit kaphatsz egy gyilkos apától?  A 33 éves Sara Gallagher végre boldog. Antik bútorokat árusító kereskedése szárnyal, őt pedig eljegyezte egy fantasztikus férfi. Egy kérdés azonban nem hagyja nyugodni: vajon kik az igazi szülei? Sara felkészült, hogy megtudja.  Kiderül, édesanyja még most sem kíváncsi rá. Később arra is rájön, hogy a biológiai apja gyilkos, aki 40 éven át nőkre vadászott. Sarának Nadine, a terapeutája segít feldolgozni a borzalmakat, és azt, hogy talán mást is örökölt apjától, nem csak a szeme színét. Sara hamarosan rádöbben, egyetlen rosszabb dolog van annál, hogy az apád egy gyilkos: az, ha az apád megtudja, te ki vagy.  Néhány kérdés jobb, ha megválaszolatlanul marad. A "Végzetes örökség" egy összetett és lenyűgöző történet egy nőről, aki a gyökereit szeretné megismerni. Kérdés, hogy megéri-e...  Chevy Stevens páratlanul izgalmas a pszichológiai thrillereiben soha nem tudhatod mi lesz a következő lépés. Nemzetközi sikerkönyvei végre itt

Rachael Lippincott: Két lépés távolság | Könyvajánló

A regény elolvasását a 2019-es Olvasó tábor óta terveztem, azonban csak most sikerült elérnem oda, hogy kezembe vegyem a könyvet. A részlet, melyet korábban olvastam a könyvből, nagyon hamar megfogott, és felkeltette a kíváncsiságomat. A könyv elolvasása után pedig, most már epekedve várom, hogy a filmadaptációt is láthassam. Vajon vissza tudja adni a könyv által nyújtott érzelmeket? Nagyon kíváncsi vagyok! Ennek a gyönyörű szép szerelemnek a története, ahol egy betegség szab korlátokat,  teljesen meghatja az olvasókat. A könyv telis-tele van érzelmekkel, így esélytelen könnyek nélkül végig olvasni a regényt. Mikor elkezdtem olvasni Stella és Will történetét, sejtettem, hogy nagy hatással lesz rám, ellenben én sokkal több érzelmi löketben reménykedtem. A történet elolvasása után nem hagyott bennem akkora mély nyomot, mint vártam, de kellemes kikapcsolódást nyújtott. Úgy vélem ez amiatt lehet, hogy több sírásra készültem fel. Próbáltam a lelkemet felkészíteni a legrosszabbra, hog