Ugrás a fő tartalomra

Rachael Lippincott: Két lépés távolság | Könyvajánló

A regény elolvasását a 2019-es Olvasó tábor óta terveztem, azonban csak most sikerült elérnem oda, hogy kezembe vegyem a könyvet. A részlet, melyet korábban olvastam a könyvből, nagyon hamar megfogott, és felkeltette a kíváncsiságomat. A könyv elolvasása után pedig, most már epekedve várom, hogy a filmadaptációt is láthassam. Vajon vissza tudja adni a könyv által nyújtott érzelmeket? Nagyon kíváncsi vagyok!

Ennek a gyönyörű szép szerelemnek a története, ahol egy betegség szab korlátokat,  teljesen meghatja az olvasókat.

A könyv telis-tele van érzelmekkel, így esélytelen könnyek nélkül végig olvasni a regényt. Mikor elkezdtem olvasni Stella és Will történetét, sejtettem, hogy nagy hatással lesz rám, ellenben én sokkal több érzelmi löketben reménykedtem. A történet elolvasása után nem hagyott bennem akkora mély nyomot, mint vártam, de kellemes kikapcsolódást nyújtott. Úgy vélem ez amiatt lehet, hogy több sírásra készültem fel. Próbáltam a lelkemet felkészíteni a legrosszabbra, hogy ne érjen akkora fájdalom olvasás közben. Bár voltak azért olyan részletek a könyvben, mely jeleneteknél abba kellett hagynom az olvasást, mert annyira megríkattak. 
A regénybe a megható érzelmek mellett, boldog pillanatokat is csempészet az írónő a humor és a romantika által. Rengeteget mosolyogtam Will és Stella csipkelődésein.
Végig fenntartotta az érdeklődésemet és a kíváncsiságomat a regény. Meglepett a könyv a számos váratlan fordulatokkal, sosem az történt, amire számítottam. A szerző tudta, hogy hogyan szője úgy a szálakat, hogy másképpen és sokkal izgalmasabban alakuljanak az események, mint reméltem.

A történet szereplőit egytől egyig megkedveltem. Még olyan karakterek is belopták magukat a szívembe, akikről nem is sejtettem, hogy hatással lesz rám az életük. 
Stella egy imádnivaló, céltudatos lány, aki mindenről listát vezet. Mindig jót mosolyogtam rajta, mikor Will felfedezett egy újabb Stella által megalkotott listát. A lány vívódása a történetben teljesen érthető volt, hiszen nem könnyű döntés elé kényszerült. Választania kell, hogy a szerelmet vagy az életet választja. De vajon van mód arra, hogy a kettő együtt működjön?
Will személyisége ragadott meg a legjobban. Egy lázadó 18 éves srác, akit nem érdekel egyáltalán a kezelése, ám az életet annál jobban szeretné élezni. Betegsége sokkal súlyosabb, mint Stelláé, és egyetlen lélegzete halálos lehet a lányra nézve. Azonban egyáltalán nincs könnyű helyzetben. Elképesztően nehéz lehet visszafognia az érzelmeket, az érintéseket, és távolságot tartania attól a lánytól, akit mindennél jobban szeretne megölelni. Ő érte izgultam a legjobban. Bár Stelláért is aggódtam olvasás közben, de volt egy olyan sejtésem, hogy ő sokkal erősebb, mint gondolnánk. Viszont Will a lázadó természete miatt bármikor feladhatta volna, mindez pedig elég aggodalomra adott okot nekem és a történet egyes karakterei számára. 

A történet lezárása számomra nem a várt véget hozta, több szempontból sem. Teljesen más befejezésre számítottam a karakterek sorsát illetően, de összességében ezzel a résszel elégedett vagyok. Ám én úgy éreztem, hogy az időbeli ugrást követően felgyorsult a cselekmény, és az írónő csak gyorsan elvarrta a szálakat úgy, hogy azért még maradjanak kérdések az olvasókban. Ezzel pedig két célja lehetett: hagyta, hogy az olvasó tovább gondolja a történetet, vagy pedig nyitva szerette volna hagyni a folytatás lehetőségének kapuját.  

Vajon legyőzhetőek az akadályok, melyek a szerelem útjában állnak?

Cím: Két lépés távolság
Szerző: Rachael Lippincott
Kiadó: Maxim Könyvkiadó
Kiadás éve: 2019.
Oldalszám: 272

⭐⭐⭐⭐


Fülszöveg:

Szerethetsz valakit, akihez sosem érhetsz hozzá?

Stella Grant élete minden pillanatát pontosan megtervezi. Cisztás fibrózissal küzd, és egyedül egy új tüdő adhatna neki egy kicsit hosszabb, könnyebb életet. Mindig szigorúan három lépés távolságot kell tartania más betegektől, és ő nem olyan, aki kockáztatni merne. Egészen addig, amíg be nem toppan az életébe a vad Will Newman, akinek rakoncátlan tincseitől és csodás kék szemétől Stella gyomra azonnal szaltózni kezd. Azonban a fiú éppen az, akitől a lánynak mindenképp távol kéne tartania magát, hiszen már a lehelete is életveszélyes lehet a számára. De mi van, ha a szívük és zsigeri vágyódásuk egyre közelebb húzza őket egymáshoz? Ha csak egy kicsit lefaraghatnának a távolságból... Vajon két lépés tényleg olyan veszélyes lenne, ha egyszer csak így nem törik össze a szívük?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milyen sorrendben érdemes olvasni Anne L. Green könyveit?

Sokszor felmerül az a kérdés számos könyvmolyban, hogy milyen sorrendben is vegyék kezükbe Anne L. Green regényeit. Ez a zavarodottság teljesen érthető, hiszen az írónőnek rengeteg könyve sorakozik már a polcokon. Ráadásul egy-egy karakter feltűnik más kötetekben is. Ez alapvetően nem lenne próbléma, ám ha van valamilyen apró utalás a "vendég" szereplő életére, akkor néhány esetben  talán spoileres lehet egyik könyv a másikra nézve.  Ezért úgy döntöttem, hogy készítek nektek egy Anne L. Green térképet. Mely segítséget nyújthat azoknak az olvasóknak, akik nehezen tudják eldönteni, melyik ALG regényt is vegyék elsőként a kezükbe. A térképet kiegészítettem az Álomgyár kiadónál kapható ajándék novellákkal is.  Melyik Anne L. Greent regényt olvassuk elsőnek? Nincs olyan regény, amelyikre azt mondanám, hogy ezzel KELL kezdeni. Hiszen nincsen kötelező sorrend. A térképen is látható majd, hogy melyik az a történet, melyből kiindulnak a szálak. A térkép megalkotását a meg

Leslie Potter: Ösztön - A játékszer 1.

Leslie Potter könyvét most először fogtam a kezemben, de szavai teljesen ámulatba ejtettek. Luke, a harmincas éveiben járó szexfüggő férfi és felesége, April élete teljesen megváltozik, amikor megszületik a gyerekük, Sarah. A korábban tabukat nem ismerő szexuális életük lassan átalakul, April egyre többször mond nemet férje perverz vágyaira, amihez Luke először a tőle megszokott humorral próbál hozzáállni. A gyakori és szenvedélyes szexről azonban továbbra sem képes lemondani. Hosszas hezitálás után szexkapcsolatba kezd a nála jóval fiatalabb kisgyerekes anyával, Evával.  Vajon Luke és April kapcsolata megmenthető? Kit terhel a felelősség a házasság megromlásáért: a szexmániás férjet, vagy a csak magával törődő, még a gyermekét is elhanyagoló feleséget? Meddig tartható fent a szenvedélyes viszony Luke és Eva között, ha mindketten máshoz mennek haza? Valójában ki kinek a játékszere?  Leslie Potter szókimondó, erotikus regénye tabudöntögető, ugyanakkor egy nagyon fontos pro

Részlet a Baljós szitakötő c. könyvből | Blogger hét

  Ismerjétek meg Jack Doyle kishúgát, Kayla Doyle-t!  Hamarosan debütál Anne L. Green legújabb regénye, a Baljós szitakötők, ahol Jack Doyle és Erica Fuller szerelmének történetét ismerhetitek meg. Izgalmakból, váratlan fordulatokból és humorból nincs hiány a könyvben. Kedvcsinálóként olvassátok el a következő részletet, amiben Kayla kapja a főszerepet.  Jó szórakozást hozzá! Részlet: Kiléptem a vizsgálóból, és már indultam volna a parkolóba, amikor megpillantottam a húgomat, ahogy ott ül a padon, és rám vár.  – Te miért nem mentél haza pihenni? – karoltam át, és együtt haladtunk a kijárat felé.  – Szerettem volna megköszönni neked – pillantott fel rám.  – Ugyan már! Nem kell hálálkodnod. Ez a legkevesebb – vontam magamhoz.  Amikor kiértünk a szabad levegőre, a kórház kis parkja felé tereltem.  – Leroy miért nincs itt? – kérdeztem rá arra, ami azóta nyomasztott, amióta megláttam. Ha az én feleségem haldokolna, egy percre sem hagynám magára, főleg nem egy ilyen fontos pillanatban.  – Do