Ugrás a fő tartalomra

Holly Miller: Álmomban már szerettelek | Könyvajánló

Holly Miller regénye a külföldi olvasók szívébe hamar belopta magát, és hamarosan Magyarországon is kapható lesz! Hivatalos megjelenési dátum: 2020.07.27.

A regény fülszövege, borítója nagyon felkeltette a kíváncsiságomat, ugyanis egy páratlanul gyönyörű történetnek ígérkezett. A várakozásaim részben beigazolódtak, valóban egy csodálatos szerelemről olvashatunk Holly Miller regényében, ám sajnos számomra nem tudta azt a lendületet nyújtani a cselekmény, mint amire számítottam. 
Félre értés ne essék, nem vártam hatalmas fordulatokat, meghökkentő eseményeket, ám több izgalmat reméltem a könyvtől az elejétől a végéig.

Zajlottak megállás nélkül az események, de mégis olyan érzésem volt mintha egyhelyben állnék. 

Ahogy haladtam a történettel folyamatosan lehetett érezni az idő múlását, ám mégis olyan érzéseket keltett bennem a regény, mintha nem haladna a történet. Majdnem a könyv feléig el kellett jutnom, hogy azt érezhessem, hogy most már beindult a cselekmény és hamarosan kibontakozik a tetőpont, azaz a bonyodalom. Epekedve vártam, hogy megtudhassam, vajon mit is álmodhatott Joel. 
Mikor fény derült az álomra, onnantól gyorsultak kicsit az események, és mélyebb érzelmek járták át a történéseket. Joel és Callie egy olyan nehéz döntés elé kerülnek, melyet nehéz elképzelnünk. Sokat gondolkoztam rajta, hogy ha a valóságban megtörténne mindez, vajon mennyire lenne nehéz a helyes döntést meghozni. Vajon honnan tudhatjuk, hogy esetleg nem a döntésünk idézte-e elő a nem várt eseményt? Fantasztikus és gyönyörű történet, mely garantáltan mélyen elgondolkodtatja az olvasókat.
Szívmelengetően kedves történet, mely mély mondanivalót hordoz magában.
A mondanivalója teljes mértékben elgondolkodtatott. A történet rávilágít arra, hogy milyen fontos is a bizalom, az őszinteség és a szeretet az élet során.

Meghatott a történet, azonban nem tudtam teljes lelkemet átadni az érzéseknek.

Az írónő frenetikusan képes közvetíteni az olvasó felé azokat az emóciókat, melyeket főszereplőink átélnek. Megéltem Joel, Callie vívódását, csalódását, szerelmét, fájdalmát. Ellenben úgy éreztem olvasás közben, hogy nem tudtam a karakterek bőrébe beleélni magam, és ez kissé falat húzott közém és a szeplők közé. Nem tudtam a szívembe zárni őket, hogy majd idővel kellemes emlékekkel, mély érzésekkel gondolhassak vissza rájuk.
Mindez annak is köszönhető, hogy sajnos az angol szerzők által írt könyvek nem tudnak teljes mértékbe magukba szippantani. Sajnálatos módon nem tudom teljes odaadással élvezni a történeteiket, ugyanis bennem egy hiányt képez a történetvezetésük. Olyan, mintha nem lenne minden mondatuk között kapcsolat, nem adnak át olyan mély érzéseket a mondataik, úgy érzem. (Egy magyar szerző könyveihez viszonyítva.)

Az Álmomban már szerettelek c. könyvhöz hasonló hangvételű történeteket inkább ősz idején szoktam olvasni, éppen ezért akkortájt a kezembe veszem majd újra, és adok a regénynek egy újabb esélyt, hogy megnyíljon számomra és átjárja a lelkemet a regény nyújtotta érzelmek. 

A regényt olyan olvasóknak szeretném ajánlani, akik szeretnének egy küzdelmekkel teli szerelem történetébe elmélyedni, ám nem riadnak vissza annak gondolatától, hogy nem biztos, hogy minden happy enddel végződik. De vajon Joel és Callie meg tudja változtatni azt, amit Joel az álmában látott? Vajon boldogok lehetnek? 
Minden hamarosan kiderül! Július 27-től keresd a könyvesboltokban a könyvet!

Vajon lehet változtatni azon, mit a sors elrendeltetett?
Megrendelem!


Cím: Álmomban már szerettelek
Szerző: Holly Miller
Kiadó: Álomgyár kiadó
Kiadás éve: 2020.
Oldalszám: 475

⭐⭐⭐⭐Fülszöveg:

Mernél szeretni, ha tudnád, hogy mi lesz a kapcsolat vége?
Joel fél a jövőtől. Gyerekkora óta kísértik a szeretteit megjelenítő álmok: látomások arról, hogy mi fog történni, legyen az jó vagy rossz.
Az álmok megelőzésének egyetlen módja, hogy a szeretett lénytől távol tartja magát. Megfogadta, hogy soha többé nem lesz szerelmes.
Callie képtelen elengedni a múltat. Amióta a legjobb barátnője meghalt, elveszettnek érzi magát. Tudja, hogy sokkal ösztönösebben, sokkal felszabadultabban kellene élnie. Csak azt nem tudja, hogyan találjon vissza régi énjéhez, amely mert nagyot álmodni.
Joelnek és Callie-nek egyaránt megvan rá az oka, hogy megtanuljanak a mában élni. És noha nem kifejezetten keresik egymást, találkozásuk pillanatától mindketten érzik, hogy hatalmas fordulat következett be az életükben.
Aztán egy éjjel Joel Callie-vel álmodik, és az álomban megjelenik legnagyobb félelme.
Ekkor mindketten döntéshelyzetbe kerülnek: együtt maradnak-e annak ellenére, hogy tudják, mi lesz a sorsuk? És ha egyikük napjai menthetetlenül végesek, létezik-e olyan élet a számára, mint ami járna is neki?
Képesek befolyásolni az életük alakulását, vagy ami meg van írva számukra, azon nem lehet változtatni?
A két főszereplő, Joel és Callie által elmesélt Álmomban már szerettelek Holly Miller magával ragadó és felejthetetlen, romantikus debütregénye a szeretethez szükséges bátorságról, kiváltképp akkor, amikor úgy gondoljuk, hogy tudjuk, mi lesz a szerelem vége.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milyen sorrendben érdemes olvasni Anne L. Green könyveit?

Sokszor felmerül az a kérdés számos könyvmolyban, hogy milyen sorrendben is vegyék kezükbe Anne L. Green regényeit. Ez a zavarodottság teljesen érthető, hiszen az írónőnek rengeteg könyve sorakozik már a polcokon. Ráadásul egy-egy karakter feltűnik más kötetekben is. Ez alapvetően nem lenne próbléma, ám ha van valamilyen apró utalás a "vendég" szereplő életére, akkor néhány esetben  talán spoileres lehet egyik könyv a másikra nézve.  Ezért úgy döntöttem, hogy készítek nektek egy Anne L. Green térképet. Mely segítséget nyújthat azoknak az olvasóknak, akik nehezen tudják eldönteni, melyik ALG regényt is vegyék elsőként a kezükbe. A térképet kiegészítettem az Álomgyár kiadónál kapható ajándék novellákkal is.  Melyik Anne L. Greent regényt olvassuk elsőnek? Nincs olyan regény, amelyikre azt mondanám, hogy ezzel KELL kezdeni. Hiszen nincsen kötelező sorrend. A térképen is látható majd, hogy melyik az a történet, melyből kiindulnak a szálak. A térkép megalkotását a meg

Leslie Potter: Ösztön - A játékszer 1.

Leslie Potter könyvét most először fogtam a kezemben, de szavai teljesen ámulatba ejtettek. Luke, a harmincas éveiben járó szexfüggő férfi és felesége, April élete teljesen megváltozik, amikor megszületik a gyerekük, Sarah. A korábban tabukat nem ismerő szexuális életük lassan átalakul, April egyre többször mond nemet férje perverz vágyaira, amihez Luke először a tőle megszokott humorral próbál hozzáállni. A gyakori és szenvedélyes szexről azonban továbbra sem képes lemondani. Hosszas hezitálás után szexkapcsolatba kezd a nála jóval fiatalabb kisgyerekes anyával, Evával.  Vajon Luke és April kapcsolata megmenthető? Kit terhel a felelősség a házasság megromlásáért: a szexmániás férjet, vagy a csak magával törődő, még a gyermekét is elhanyagoló feleséget? Meddig tartható fent a szenvedélyes viszony Luke és Eva között, ha mindketten máshoz mennek haza? Valójában ki kinek a játékszere?  Leslie Potter szókimondó, erotikus regénye tabudöntögető, ugyanakkor egy nagyon fontos pro

Részlet a Baljós szitakötő c. könyvből | Blogger hét

  Ismerjétek meg Jack Doyle kishúgát, Kayla Doyle-t!  Hamarosan debütál Anne L. Green legújabb regénye, a Baljós szitakötők, ahol Jack Doyle és Erica Fuller szerelmének történetét ismerhetitek meg. Izgalmakból, váratlan fordulatokból és humorból nincs hiány a könyvben. Kedvcsinálóként olvassátok el a következő részletet, amiben Kayla kapja a főszerepet.  Jó szórakozást hozzá! Részlet: Kiléptem a vizsgálóból, és már indultam volna a parkolóba, amikor megpillantottam a húgomat, ahogy ott ül a padon, és rám vár.  – Te miért nem mentél haza pihenni? – karoltam át, és együtt haladtunk a kijárat felé.  – Szerettem volna megköszönni neked – pillantott fel rám.  – Ugyan már! Nem kell hálálkodnod. Ez a legkevesebb – vontam magamhoz.  Amikor kiértünk a szabad levegőre, a kórház kis parkja felé tereltem.  – Leroy miért nincs itt? – kérdeztem rá arra, ami azóta nyomasztott, amióta megláttam. Ha az én feleségem haldokolna, egy percre sem hagynám magára, főleg nem egy ilyen fontos pillanatban.  – Do