Ugrás a fő tartalomra

B. E. Belle: Szinglik - Mia | Könyvajánló


B. E. Belle novella - sorozatának első része nagyon kíváncsivá tett. Furta az oldalamat, hogy hogyan folytatódik a történet, hiszen az írónő egy meghökkentő csavarral zárta le a cselekményt. Az események a második részben Mia szemszögéből folytatódnak, de pontosan onnan, ahol korábban el kellett válnunk a történet szereplőitől. 

Egy vérpezsdítően és lebillincselően bravúros részt kapott Mia. 

Teljesen levett a lábamról Mia története. Pislogni is alig akartam olvasás közben, annyira izgalmas volt ez a része a sorozatnak. Őszintén szólva, Zora szakasza után voltak kétségeim. Féltem tőle, hogy ez a novella - sorozat sajnos nem fogja a Hazugok, vagy a Megtörtek szintjét elérni. Azonban csupán idő kellett mire kiforrt a történet, és kiteljesedett a bonyodalom. (Ez az oka, amiért azt javaslom, hogy ha lehetséges, inkább egyben olvassuk el mind a négy részt.)
Kalamajkából nem kevés akadt ebben a részben. Nagyszerűen felépítve a történet szerkezetét, az írónő a második novellát a korábban megismert bonyodalom kiteljesedésével, majd megoldásával indítja, és egy újabb nehézséggel, problémával zárja le Mia fejezeteit. Mindezzel pedig teljes mértékben arra ösztön, hogy azonnal el akarjam olvasni a folytatást. 
Ám ugyanakkor az izgalom mellett megjelenik a romantika is, ezzel új szintre emelve a történet által nyújtott élményeket. Eddig az volt a megérzésem, hogy sejtem, hogyan fognak alakulni a  történések, azonban a váratlan fordulatoknak köszönhetően az írónő teljes egészében átszőtte az események fonalait. Izgatottan várom, hogy mi fog kialakulni a későbbiekben.

Nem számítottam rá, hogy ennyire megkedvelem Miát.

Mia
Zora bár az előző részben nem lett a kedvencem, az érzéseim kicsit változtak az irányába. Talán az segített egy leheletnyit pozitív irányba terelni a vele kapcsolatos érzéseimet, hogy nem hallottam (olvastam) a gondolatait. Már kezdett az agyamra menni kicsit a saját szakaszában.
A második részben Mia szemszögéből szemlélhetjük az eseményeket. Meg kell, hogy mondjam, ez a rész után megkedveltem őt. Az volt a benyomásom a novella - sorozat első szegmense után, hogy egyedül Hannát fogom kedvelni, ellenben szerencsére nem így lett. 
Különösképpen tetszett, hogy az írónő ügyelt arra, hogy Miát jobban megismerhessük, ezáltal pedig megértsük őt. A novellában olvashatunk a múltjáról is egy keveset. Bár régen egy meggyötört, és folyamatosan bántott kislány volt, mára egy erős, elszánt és ambíciókkal teli nő lett, aki bármelyik férfi fejét elcsavarja. Mia megmutatja, hogy nem szabad azon rágodni ami már megtörtént, csak élvezni kell az életet. (Bár nem teljesen úgy, ahogy ő csinálja, véleményem szerint, de eléggé motiváló személy.)

Vajon milyen fordulatok várnak a négy szinglire?
Megrendelem!

Fontos, hogy a sorozat csak e-könyv formában elérhető!

Cím: Szinglik - Mia
Sorozat: Szinglik
Szerző: B. E. Belle
Kiadó: Maraton kiadó
Kiadás éve: 2020.
Oldalszám: 41

⭐⭐⭐⭐⭐

Fülszöveg: 

Négy gyerekkori barátnő számára úgy hozza az élet, hogy egy időben válnak szinglivé, ezért úgy döntenek, a már hagyománnyá vált közös nyaralásukat az eddigieknél is emlékezetesebbé teszik. A választásuk Szantorini szigetére esik, ahol elmerülhetnek a féktelen bulizás, a vérpezsdítő szórakozás és a fesztelen kikapcsolódás örömeiben. Azonban arra egyikőjük sem számít, hogy az eltöltött egy hét alatt felszínre törnek az elmúlt évek elfojtott sérelmei, fény derül rég eltemetett titkokra, ráadásul olyan váratlan helyzetekbe sodorja őket az élet, ami alapjaiban rengeti meg a sziklaszilárdnak hitt barátságukat.
Tengerpart, forróság és igazi érzelmi kavalkád.

B. E. Belle, a nagy sikerű Hazugok és Megtörtek regények szerzője, ezúttal egy könnyed nyári novellafüzérrel lepi meg olvasóit. A négyrészes e-könyv-sorozat garantált kikapcsolódást, nevetést és izgalmat nyújt a csajos, pikáns történetek kedvelőinek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milyen sorrendben érdemes olvasni Anne L. Green könyveit?

Sokszor felmerül az a kérdés számos könyvmolyban, hogy milyen sorrendben is vegyék kezükbe Anne L. Green regényeit. Ez a zavarodottság teljesen érthető, hiszen az írónőnek rengeteg könyve sorakozik már a polcokon. Ráadásul egy-egy karakter feltűnik más kötetekben is. Ez alapvetően nem lenne próbléma, ám ha van valamilyen apró utalás a "vendég" szereplő életére, akkor néhány esetben  talán spoileres lehet egyik könyv a másikra nézve.  Ezért úgy döntöttem, hogy készítek nektek egy Anne L. Green térképet. Mely segítséget nyújthat azoknak az olvasóknak, akik nehezen tudják eldönteni, melyik ALG regényt is vegyék elsőként a kezükbe. A térképet kiegészítettem az Álomgyár kiadónál kapható ajándék novellákkal is.  Melyik Anne L. Greent regényt olvassuk elsőnek? Nincs olyan regény, amelyikre azt mondanám, hogy ezzel KELL kezdeni. Hiszen nincsen kötelező sorrend. A térképen is látható majd, hogy melyik az a történet, melyből kiindulnak a szálak. A térkép megalkotását a meg

Chevy Stevens: Végzetes örökség

Mit kaphatsz egy gyilkos apától?  A 33 éves Sara Gallagher végre boldog. Antik bútorokat árusító kereskedése szárnyal, őt pedig eljegyezte egy fantasztikus férfi. Egy kérdés azonban nem hagyja nyugodni: vajon kik az igazi szülei? Sara felkészült, hogy megtudja.  Kiderül, édesanyja még most sem kíváncsi rá. Később arra is rájön, hogy a biológiai apja gyilkos, aki 40 éven át nőkre vadászott. Sarának Nadine, a terapeutája segít feldolgozni a borzalmakat, és azt, hogy talán mást is örökölt apjától, nem csak a szeme színét. Sara hamarosan rádöbben, egyetlen rosszabb dolog van annál, hogy az apád egy gyilkos: az, ha az apád megtudja, te ki vagy.  Néhány kérdés jobb, ha megválaszolatlanul marad. A "Végzetes örökség" egy összetett és lenyűgöző történet egy nőről, aki a gyökereit szeretné megismerni. Kérdés, hogy megéri-e...  Chevy Stevens páratlanul izgalmas a pszichológiai thrillereiben soha nem tudhatod mi lesz a következő lépés. Nemzetközi sikerkönyvei végre itt

Rachael Lippincott: Két lépés távolság | Könyvajánló

A regény elolvasását a 2019-es Olvasó tábor óta terveztem, azonban csak most sikerült elérnem oda, hogy kezembe vegyem a könyvet. A részlet, melyet korábban olvastam a könyvből, nagyon hamar megfogott, és felkeltette a kíváncsiságomat. A könyv elolvasása után pedig, most már epekedve várom, hogy a filmadaptációt is láthassam. Vajon vissza tudja adni a könyv által nyújtott érzelmeket? Nagyon kíváncsi vagyok! Ennek a gyönyörű szép szerelemnek a története, ahol egy betegség szab korlátokat,  teljesen meghatja az olvasókat. A könyv telis-tele van érzelmekkel, így esélytelen könnyek nélkül végig olvasni a regényt. Mikor elkezdtem olvasni Stella és Will történetét, sejtettem, hogy nagy hatással lesz rám, ellenben én sokkal több érzelmi löketben reménykedtem. A történet elolvasása után nem hagyott bennem akkora mély nyomot, mint vártam, de kellemes kikapcsolódást nyújtott. Úgy vélem ez amiatt lehet, hogy több sírásra készültem fel. Próbáltam a lelkemet felkészíteni a legrosszabbra, hog