Ugrás a fő tartalomra

R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona | Könyvajánló


Nagyon kíváncsian vettem a kezembe R. Kelényi Angelika könyvét. Ugyanis az írónő összes történelmi hátterű romantikus regényét imádtam olvasni, ám még a csajos könyveihez nem volt szerencsém. Így nagy lendülettel, de mégis egy kis félelemmel vágtam neki a Barcelona, Barcelona c. könyvének.
Ám utólag kiderült, hogy semmi okom nem volt a félelemre. Az írónő remekel a napjainkban játszódó romantikus regények írásában is. Nagyon izgalmas és szórakoztató élményt nyújtott számomra a könyv. Bár azt kell, hogy mondjam, voltak azért olyan részek a történetben, melyeknél még bővebben, szívesebben olvastam volna. Kicsit lehetett volna vastagabb Caroline Wood első kalandjáról szóló törénet.

R. Kelényi Angelika egy felejthetetlen képzeletbeli barcelonai utazásra invitálja olvasóit!

A Barcelona, Barcelona c. könyvben nemcsak a szerelem ízét, de a katalán ételeket és a várost is felfedezhetjük. Ez a történet elénk tárja Barcelona szépségét. Akik még nem jártak Barcelonában, nekik feltétlenül el kell olvasniuk ezt a könyvet, hogy megtapasztalják a spanyol város által nyújtott hangulatot. 
Bár tudom, hogy ez nem egy gasztronomia könyv, annyira szerettem volna még többet megtudni a spanyol ételekről és azok ízvilágáról. Érezhető volt a könyvön, hogy az írónőnek még nem volt szerencséje kipróbálni a könyvben említett ételek közül mindet (bennem ezt a benyomást keltette). Így pedig számomra nem tudta teljes mértékben átadni Caroline a gasztronomiai élményeket. Tisztában vagyok vele, hogy nem ez volt a fő irányvonala a cselekménynek, ám úgy vélem, ez egy pluszt tudott volna nyújtani az olvasási élményben. 

Caroline Wood egy imádnivaló csaj. 

Határozott, elszánt és nyitott személyiség. Bátor vállalkozás volt tőle, hogy egy szerkesztői karrierje miatt bevállalt egy vakmerő utazást. Nagyon hamar szimpatikussá vált számomra. 
A történet során főhősnőnk 6 különböző férfival tervez randit egy számára idegen városban, Barcelonában. Juan1, Juan2, Javier, Daniel, Marcos, és Lucas. Azonban a történetben még két férfi szerepet kap, akikkel bár Caroline nem szervezett le randit, mégis szorosabb kapcsolatot alakít ki: Thomas és Carlos. Az összes férfit tekintve egytől egyig kifogástalan és egyéni karaktereket alakított ki az írónő. Volt köztük figyelmes, bunkó, szenvedélyes, egoista, romantikus, egy szóval minden pasi típusból jutott egy kicsi Caroline-nak arra az egy hétre. 

A történetet szerkezetét tekintve a regény felépítése kissé naplószerű. Az írónő ezúttal nem fejezeteket adott meg, hanem napokat, így pontosabban tudjuk olvasás közben végig követni az eseményeket. Könnyen és gördülékenyen lehet haladni a történettel, ugyanis az írónő nem kuszálja össze túlságosan az események szálait. Fantasztikus nyári olvasmány. Izgalmakkal és szerelemmel teli felejthetetlen utazás. 

R. Kelényi Anglika számomra bebizonyította, hogy kiválóan jeleskedik a könnyed romantikus könyvek terén is. Már alig várom, hogy Caroline Wooddal beutazhassam a világot, és felfedezhessek szebbnél szebb városokat. 

Vajon Caroline kalandja során valóban megtapasztalja a szerelem ízét?


Cím: Barcelona, Barcelona
Sorozat: Caroline Wood - sorozat
Szerző: R. Kelényi Angelika
Kiadó: Álomgyár kiadó
Kiadás éve: 2019.
Oldalszám: 364

⭐⭐⭐⭐⭐

Fülszöveg:


Barcelona ​és a szerelem íze…

Caroline Wood a londoni női magazin, a CBM főszerkesztőjének asszisztense.
Nem túl változatos munkája mellett hobbiból gasztroblogot vezet, melyben próbálja kiélni az írás és a finom ételek iránti szenvedélyét.
Az álma az, hogy a jövőben íróként dolgozhasson a neves újságnál, és ezt a főnöke előtt sem titkolja.
Mivel 35 éves korára még mindig nem fedezték fel páratlan írói tehetségét, és boldog feleség sem lett belőle, tudja, tennie kell valamit az álmai megvalósításáért.
Úgy dönt, hogy karrierjét és szerelmi életét egyetlen zseniális húzással pörgeti fel, ezért gondol egy merészet, és egy nyaralással egybekötött szakmai útra szánja el magát.
Egyedül.

Barátai féltik a magányos utazástól, de Caroline biztos benne, hogy Barcelonában rengeteget tanulhat önmagáról, és az új, életre szóló élmények mellett olyan blogot írhat utazásról, szerelemről, gasztronómiáról, mely végre felnyitja a főszerkesztő szemét is.
Egyedül azonban még enni is unalmas, így egy szerinte korszakalkotó ötlettől vezérelve egy társkereső oldalon spanyol randipartnereket választ magának.
Mindennapra egyet, így rögtön két legyet üt egy csapásra…
Erősen hisz benne, hogy ez az utazás meghozza számára az áttörést, a cikkírói álomállást, és talán egy jóképű, szenvedélyes férfit is…

R. Kelényi Angelika Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő ezúttal napjaink Barcelonájába ruccan ki, és egy humoros, vérbeli romantikus történettel örvendezteti meg olvasóit.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milyen sorrendben érdemes olvasni Anne L. Green könyveit?

Sokszor felmerül az a kérdés számos könyvmolyban, hogy milyen sorrendben is vegyék kezükbe Anne L. Green regényeit. Ez a zavarodottság teljesen érthető, hiszen az írónőnek rengeteg könyve sorakozik már a polcokon. Ráadásul egy-egy karakter feltűnik más kötetekben is. Ez alapvetően nem lenne próbléma, ám ha van valamilyen apró utalás a "vendég" szereplő életére, akkor néhány esetben  talán spoileres lehet egyik könyv a másikra nézve.  Ezért úgy döntöttem, hogy készítek nektek egy Anne L. Green térképet. Mely segítséget nyújthat azoknak az olvasóknak, akik nehezen tudják eldönteni, melyik ALG regényt is vegyék elsőként a kezükbe. A térképet kiegészítettem az Álomgyár kiadónál kapható ajándék novellákkal is.  Melyik Anne L. Greent regényt olvassuk elsőnek? Nincs olyan regény, amelyikre azt mondanám, hogy ezzel KELL kezdeni. Hiszen nincsen kötelező sorrend. A térképen is látható majd, hogy melyik az a történet, melyből kiindulnak a szálak. A térkép megalkotását a meg

Chevy Stevens: Végzetes örökség

Mit kaphatsz egy gyilkos apától?  A 33 éves Sara Gallagher végre boldog. Antik bútorokat árusító kereskedése szárnyal, őt pedig eljegyezte egy fantasztikus férfi. Egy kérdés azonban nem hagyja nyugodni: vajon kik az igazi szülei? Sara felkészült, hogy megtudja.  Kiderül, édesanyja még most sem kíváncsi rá. Később arra is rájön, hogy a biológiai apja gyilkos, aki 40 éven át nőkre vadászott. Sarának Nadine, a terapeutája segít feldolgozni a borzalmakat, és azt, hogy talán mást is örökölt apjától, nem csak a szeme színét. Sara hamarosan rádöbben, egyetlen rosszabb dolog van annál, hogy az apád egy gyilkos: az, ha az apád megtudja, te ki vagy.  Néhány kérdés jobb, ha megválaszolatlanul marad. A "Végzetes örökség" egy összetett és lenyűgöző történet egy nőről, aki a gyökereit szeretné megismerni. Kérdés, hogy megéri-e...  Chevy Stevens páratlanul izgalmas a pszichológiai thrillereiben soha nem tudhatod mi lesz a következő lépés. Nemzetközi sikerkönyvei végre itt

Majdnem egy évig olvastam ezt a könyvet!

     Delia Owens regénye nem csak külföldön, de a hazai könyvpiacon is hatalmas sikert aratott. Tavaly, mikor minden Facebook bejegyzésben azt láttam, hogy a könyvmolyok többsége ezt olvassa, úgy érzetem, hogy nekem is el kell olvasnom. Utólag pedig úgy gondolom, hogy nagyon jól tettem, hogy engedtem a kíváncsiságomnak. Egy felejthetetlen élménnyel lettem gazdagabb, amit szinte egy egész éven keresztül élhettem át.      Ám nem azért tartott egy éven keresztül, mert szenvedéssel olvastam. Épp ellenkezőleg! Minden sorát élveztem a történetnek, ám minden egyes nap csak egy kis falatnyit olvastam a könyvből. Az időhúzás által lehetőségem volt arra, hogy a cselekményt átéljem, saját történtemnek érezzem. A lassabb olvasásnak köszönhetően mélyebben átéltem a kalandok izgalmait, szereplők örömeit, bánatait, és legfőképp a magányt. Különös, ám egy év alatt semmit sem felejtettem a történetből. Szinte minden mozzanatra emlékszem, annyira nagy hatással volt rám Kya története.           A magány