Ugrás a fő tartalomra

J. K. Smith: Káosz a köbön


J. K. Smith-nek újabb lehengerlő történet került ki a kezei közül. Tökéletes kikapcsolódás azok számára, akik egy vidám és izgalmas délutánt szeretnének tölteni egy könyv társaságában.

Káosz a köbön főszereplője Andi, akit a Szerelem hirdetésre című első J. K. Smith-regényből ismerhettünk meg Kori szókimondó barátnőjeként. Azóta férjez ment Kanadába Tomhoz, és a Walker-farmon éli látszólag boldog, nyugodt, kiegyensúlyozott vidéki életét.

Paul sikeres ügyvéd. Az ő élete csupa csillogás: fényes karriert tudhat magáénak, drága autókat, luxuslakást és tökéletes testű nőket.
De mi történik, ha mindkét ember életében megkapargatjuk a felszínt? Lehet, hogy Andi házassága valójában elhamarkodott volt, és Tommal nem is közösek a céljaik? Paulnak vajon mire van szüksége ahhoz, hogy lehulljon a szeméről a fátyol, és a hamis csillogást hátrahagyva visszatérjen szülővárosába, hogy ott kezdjen új, tartalmasabb életet?

Ha kíváncsi vagy, mekkora káosz keletkezik abból, ha két ennyire különböző ember találkozik egymással, és a sorsuk egymásba fonódik, akkor feltétlenül olvasd el ezt a könyvet. Külön érdekessége, hogy J. K. Smith első regényéből megismert szereplők életébe nyerhetünk újból bepillantást.

J. K. Smith írónő hihetetlen sokat fejlődött az utóbbi egy évben. Az első regényben erősen érezni lehetett, hogy még csak  ismerkedik a szárnyaival, próbálkozik a repüléssel. Mára azonban már megtalálta önmagát, és sikerült kiteljesednie. Bár nekem még van egy olyan megérzésem, hogy az írónőben még megbújnak rejtett képességek, amik következő könyvében remélhetőleg megjelennek. 
Nemcsak sokkal jobban önti szavakba gondolatait a szerző, de a cselekményt is precízebben  alakította ki. Izgalmasabb, pörgősebb, fordulatosabb történet, mint az eddig megszokottak. 

A szereplők, azoknak az olvasóknak, akik olvasták a Szerelem hirdetésre c. regényét az írónőnek, nem ismeretlenek. Viszont most Andi veszi át a főszerepet. Bepillanthatunk zűrös életébe, melyet Paul még jobban megbolygat. Azonban Andi lesz elég olyan erős, hogy felülkerekedjen a káoszon?
Andi egy igazán megnyerő karakter. Mindig ott van, ahol segíteni kell másnak, igazi támasza Korinak. Ellenben saját életét nem mindig a terve szerint sikerül alakítania. Paul pedig egy cseppet sem könnyíti meg a helyzetét. Andinak fogalma sincs, mire is számíthat egy vérbeli nőcsábásztól.

Bár a karakterek megegyeznek a Szerelem hirdetésre c. könyvben szereplőkkel, mégsem kell aggódnia annak, aki nem olvasta az írónő első művét. Ugyanis a szerző nagyon odafigyelt arra, hogy aki ezt a regényt venné elsőnek a kezébe, ő is teljes képet kapjon az előzőkben történtekről. Ellenben ha nem akarjuk magunkat megfosztani egy élménytől, mindenképpen azt javasolnám, hogy először a Szerelem hirdetésre könyv kerüljön elolvasásra.

Igazi kikapcsolódás volt a regényt olvasni. Szórakoztató és humoros. Teljesen valóságos lett számomra a történet. Hiszen átlagos, hétköznapi emberek szerepelnek benne. Ezáltal olyan érzésem volt olvasás közben, mintha ez velem is megtörténhetne. Azonban a számos fordulat, igzalmas pillanatok miatt, nem tudnám átlagosnak nevezni a történetet. 
Az írónő sokkal jobban ügyelt a történet felépítésere. Nemcsak a regény végén találkozhatunk, meglepő és váratlan fordulatokkal. Emiatt pedig az egész könyvön át fent tartotta az érdeklődésemet a szerző.
Cselekménydúsabb ez a regény, mint amit eddig megszokhattunk az írónőtől. Azonban szerencsére a humoros stílust megőrizte. A történet tele van vicces jelenetekkel, melyen élvezet volt nevetni.

Azoknak az olvasóknak tudnám leginkább ezt a könyvet ajánlani, akik egy könnyed, mégis kalandos kikapcsolódásra vágynak. Számomra J. K. Smith regényei mindig egy kis nyári hangulatot csempésznek a hétköznapjaimba.

Álomgyár, 2018

Ha te is kedvet kaptál a regény elolvasásához, itt könnyedén megrendelheted! → ITT


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milyen sorrendben érdemes olvasni Anne L. Green könyveit?

Sokszor felmerül az a kérdés számos könyvmolyban, hogy milyen sorrendben is vegyék kezükbe Anne L. Green regényeit. Ez a zavarodottság teljesen érthető, hiszen az írónőnek rengeteg könyve sorakozik már a polcokon. Ráadásul egy-egy karakter feltűnik más kötetekben is. Ez alapvetően nem lenne próbléma, ám ha van valamilyen apró utalás a "vendég" szereplő életére, akkor néhány esetben  talán spoileres lehet egyik könyv a másikra nézve.  Ezért úgy döntöttem, hogy készítek nektek egy Anne L. Green térképet. Mely segítséget nyújthat azoknak az olvasóknak, akik nehezen tudják eldönteni, melyik ALG regényt is vegyék elsőként a kezükbe. A térképet kiegészítettem az Álomgyár kiadónál kapható ajándék novellákkal is.  Melyik Anne L. Greent regényt olvassuk elsőnek? Nincs olyan regény, amelyikre azt mondanám, hogy ezzel KELL kezdeni. Hiszen nincsen kötelező sorrend. A térképen is látható majd, hogy melyik az a történet, melyből kiindulnak a szálak. A térkép megalkotását a meg

Chevy Stevens: Végzetes örökség

Mit kaphatsz egy gyilkos apától?  A 33 éves Sara Gallagher végre boldog. Antik bútorokat árusító kereskedése szárnyal, őt pedig eljegyezte egy fantasztikus férfi. Egy kérdés azonban nem hagyja nyugodni: vajon kik az igazi szülei? Sara felkészült, hogy megtudja.  Kiderül, édesanyja még most sem kíváncsi rá. Később arra is rájön, hogy a biológiai apja gyilkos, aki 40 éven át nőkre vadászott. Sarának Nadine, a terapeutája segít feldolgozni a borzalmakat, és azt, hogy talán mást is örökölt apjától, nem csak a szeme színét. Sara hamarosan rádöbben, egyetlen rosszabb dolog van annál, hogy az apád egy gyilkos: az, ha az apád megtudja, te ki vagy.  Néhány kérdés jobb, ha megválaszolatlanul marad. A "Végzetes örökség" egy összetett és lenyűgöző történet egy nőről, aki a gyökereit szeretné megismerni. Kérdés, hogy megéri-e...  Chevy Stevens páratlanul izgalmas a pszichológiai thrillereiben soha nem tudhatod mi lesz a következő lépés. Nemzetközi sikerkönyvei végre itt

Rachael Lippincott: Két lépés távolság | Könyvajánló

A regény elolvasását a 2019-es Olvasó tábor óta terveztem, azonban csak most sikerült elérnem oda, hogy kezembe vegyem a könyvet. A részlet, melyet korábban olvastam a könyvből, nagyon hamar megfogott, és felkeltette a kíváncsiságomat. A könyv elolvasása után pedig, most már epekedve várom, hogy a filmadaptációt is láthassam. Vajon vissza tudja adni a könyv által nyújtott érzelmeket? Nagyon kíváncsi vagyok! Ennek a gyönyörű szép szerelemnek a története, ahol egy betegség szab korlátokat,  teljesen meghatja az olvasókat. A könyv telis-tele van érzelmekkel, így esélytelen könnyek nélkül végig olvasni a regényt. Mikor elkezdtem olvasni Stella és Will történetét, sejtettem, hogy nagy hatással lesz rám, ellenben én sokkal több érzelmi löketben reménykedtem. A történet elolvasása után nem hagyott bennem akkora mély nyomot, mint vártam, de kellemes kikapcsolódást nyújtott. Úgy vélem ez amiatt lehet, hogy több sírásra készültem fel. Próbáltam a lelkemet felkészíteni a legrosszabbra, hog