Ugrás a fő tartalomra

Carrie Cooper: A szemtanú - Lili Green-sorozat 1. rész


Ki ne várná repesve, hogy beteljesíthesse gyermekkori vágyát?
Hogy kiszakadva a hétköznapok egyhangúságából végre nekivághasson egy kalandos világ körüli útnak?
Lili Green izgatottan készül a régóta szervezett utazásra. Összekészített csomagokkal és új élmények reményével vág bele az indulás előtti utolsó munkanapjába. Ám egy pillanat alatt minden a feje tetejére áll, amikor Lili egy bűncselekmény szemtanújává válik, és ezáltal egy bérgyilkos céltáblájának közepére kerül. A teljesen félresiklott utazás pedig immár nem a szép emlékek gyűjtéséről, hanem az életben maradásról szól.
Carrie Cooper kalanddal, érzelemmel, humorral és váratlan fordulatokkal teli története során végigizgulhatjuk, hogy egy teljesen hétköznapi lány mit tesz olyan cseppet sem mindennapi helyzetek sodrásában, amelyek végérvényesen megváltoztatják az életét.


Carrie Cooper zseniális könyvet alkotott. Ez volt az első regény, amit a szerzőtől olvastam, de ezek után biztos nem az utolsó. Imádtam a könyvének minden egyes részét. Az írónő a regény teljes egészén fenntartotta a figyelmem. Izgalmas és lehengerlő történet, amit minden krimikedvelőnek kötelező elolvasnia. Az elejétől a végéig jól összeszedett a történet, nincsenek felesleges részek benne. Érezhető a cselekményen, hogy átgondolt, felépítése is nagyszerű, logikusan követik egymást az események. 

Nagyon rég volt szerencsém krimit olvasni, és a sok romantikus regény után tökéletes kikapcsolódás volt számomra. Bár néhány része a könyvnek olyan erősen hatott rám, hogy még álmomba is visszaköszönt egyes fejezetek akcióelemei.  
A könyv kezdetben 3 szálon fut, viszont nagyon hamar találkoznak, és beindul a történet. Nagyon tetszett benne, hogy az írónő nem húzta felesleges részekkel a cselekményt (csakhogy növelje a lapszámot). Tartalmas és izgalmas lett. Végig izgultam olvasás közben, hogy vajon hogyan alakul majd Lili sorsa. Számomra nagyon kedvelhető karaktert alkotott meg a szerző. Nem egy olyan tipikus lányt kapunk, aki az akciójeleneteknél visítozik egy férfi segítségéért, várva, hogy majd mindenki megold körülötte minden problémát. Hanem egy igazi kemény csaj jelenik meg Lili Green személyében. Talpraesett, határozott és bármilyen helyzetben feltalálja magát. Bár azt meg kell jegyeznem, hogy van érzéke ahhoz, hogy minden bajba "beletenyereljen". 
Lilinek valahogy mindig sikerül magát olyan helyzetbe keverni, hogy még a képzett ügynökök is csak nehezen tudják megfejteni, hogyan is mászhatnának ki az adott vészhelyzetből. Izgalmas volt követni, hogy vajon a lány milyen újabb slamasztikába keveri saját magát, természetesen tudta nélkül. Szerencsére ezek a részek egyáltalán nem voltak kiszámíthatóak. Sose tudtam, hogy a szerző most, hogyan is folytatja tovább, ezzel fenntartva az olvasó figyelmét. 
"Most aztán megkapta a kalandot, amire vágyott: egy nap leforgása alatt kétszer akarták lepuffantani, meg akarták fojtani, és ráadásként még jól össze is zúzták. Ennyi még James Bondnak is sok lenne!"
A szerző játszott az érzelmeimmel! Nevettem, izgultam, féltem. A párbeszédek nagyon jók lettek, sokszor meg is nevettettek. Azonban Lili sorsa miatt nagyon aggódtam. Annyira megkedveltem a könyv elején, hogy már nem csak az ügynökök féltették, hanem én is. Mindig az járt a fejembe olvasás közben, hogy "Lili kalandjai itt még biztos nem érhetnek véget.".
A befejezés lett a kedvenc részem. Elsősorban amiatt mert ott értek a legváratlanabb részek. Kezdve azzal, mikor már úgy gondoltam, hogy minden megoldódott, és már csak pár oldal van hátra, amiben lezáródik a történet, az írónő még csavart egyet a történeten, nehogy nyugodtak maradjunk. Nem is számítottam volna ilyen befejezésre. Azt, hogy másodsorban miért lett a kedvencem, sajnos nem mondhatom el, mert erősen spoilereznék. Amit egyáltalán nem szeretnék, hiszen nektek is csak akkor lesz hatalmas élmény, ha erre ti magatok jöttök rá.

A történetet nem mondanám se könnyednek, se pedig nehéz olvasmánynak. A kettő között van valahol ez a regény. Nincs túlbonyolítva a cselekmény, jól követhető. Egyszer sem vesztettem el a fonalat, még akkor sem, mikor igazán gyorsan történetek az események. Ez is a jó felépítésnek köszönhető. A neveket hamar meg lehet jegyezni, hiszen még az angolul nem tudok is könnyen ki tudják ejteni. Szerintem ez egy nagy előny egy könyvnél, hiszen ha nehéz nevek vannak benne, jóval később, emlékszünk majd a szereplőkre, hogy milyenek is voltak, de hogy hogyan is hívták őket fogalmunk se lesz.
"Otthon messziről elkerülte az ilyen önimádó, beképzelt alakokat, de itt nem nagyon volt merre kerülgetni."
Szerencsére attól nem kell félnünk, hogy a szerelem nem lesz ebben a könyvben jelen. Bár nem olyan szinten, mint vártam, és nem úgy. Bár ez inkább az én hibám, mert rossz szokásomhoz híven, megint nem olvastam el a fülszöget, csak borító alapján választottam. De nem bántam meg. Ettől még izgalmasabb lett nekem a történet. Hiszen így egyáltalán nem tudtam mire számítsak, mi lesz a könyvben. De így elolvasás után, belátom, sokkal jobbat kaptam, mint amire készültem. Tökéletesen illett a cselekményhez. Egyáltalán nem érződik, hogy bele lenne erőltetve a történetbe. A cselekmény elengedhetetlen része, de mégse a főrész. Hiszen mégiscsak egy krimiről van szó. A szerzőnek sikerült megtalálnia a kellő mennyiséget ezen a téren is.
"A férfi közelségére azonnal reagált a teste, és egyre gyorsabban kezdte venni a levegőt, hogy lépést tudjon tartani a szíve dübörgő zakatolásával. ... Végképp darabokra tört az ellenállása, ... ,és leheletfinoman megcsókolta a nyakát."


Borító:

Nagyon jól illik a történethez. Megjelenik rajta Lili, aki a reptéren a nagy útjára indul bőrönddel a kezében. Olyan érzés, mintha a történetből egy pillanatot megörökítettek volna kép formájában. A színek jól harmonizálnak egymással. Mikor ránézek, számomra megnyugtató érzést sugároz. Elég vicces, hogy a borító számomra nyugalmat jelképez, miközben a tartalom tele van izgalommal és bűnözéssel. De mégse tudnám emiatt azt mondani, hogy nem passzolnak.

Összegezve:

A szerző egy nagyszerű könyvet alkotott. Élvezet minden sora. Izgalmas, ahogy az egy krimihez illő. Sokan lebecsmérelik a magyar szerzőket, de Carrie Cooper is ezzel a könyvével bebizonyította, hogy a magyar írók is tudnak lehengerlő történetet kiadni a kezükből. Váratlan fordulatokkal teli, lebilincselő történet, amit egy élmény elolvasni. Alig várom, hogy Lili Green újabb történeteiről olvashassak. (Leginkább amiatt a rész miatt izgulok, hogy hogyan folytatódik, amit spoiler veszély miatt nem mondhattam el.) Ha egyszóval kellene értékelnem : Imádtam! Vétek kihagyni ezt a könyvet!

⭐⭐⭐⭐⭐

Ha tetszett az értékelés, kedveld a Facebook oldalam, hogy hamarabb értesülj a legfrissebb könyvekről! Nikii Blog - Facebook

Kiadó: Álomgyár Kiadó
Megjelenés: 2016

A könyv beszerezhető itt.

A könyv folytatása:

Ügynök tűsarkúban - Lili Green-sorozat 2. rész

Megjelenés: 2017.
Személyes élmény:
2017.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Exkluzív részlet | Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Izgalmas, pörgős és szívbemarkoló Baráth Viktória legújabb regénye, mely október 3-án kerül a könyvesboltok polcaira. Szerencsére lehetőségem nyílt megosztani veletek a könyv első fejezetét. Jó olvasást kívánok hozzá! Remélem ti is annyira imádni fogjátok, mint én!


A bűncselekmény
Mozdulatlanul, mereven bámulom az előttem álló monitort, miközben csak az jár a fejemben, hogy vajon hol cseszhettem el ennyire. Néhány éve még fényes karrier előtt álltam, az állam összes jogásza ismerte a nevemet, azóta viszont a feledés homályába vesztem. 34 éves vagyok, pasi nélkül, egy olyan állással, amit egy gyakornok is el tudna végezni. De hiszen nekem terveim voltak, nagyratörő vágyaim! Meg akartam váltani a világot! Ehelyett napi nyolc órában hallgathatom, ahogy az emberek a szomszédjukra panaszkodnak, esetleg a szomszéd kutyájára, ami túl hangosan ugat vasárnap reggel, és ezt nem tudják elviselni. Nekem nem ezt kéne csinálnom! Én ennél többre vagyok hivatott! Az önsajnálat mindennap magával ragad…

"Nincs időm olvasni" - kihívás | #12honap12konyv | 2018 augusztusi ajánlásaim

"Jó neked, hogy van időd olvasni!" - mondja ezt az, aki megpróbál mindenféle kifogást találni.  Szabados Ágnes úgy döntött még 2017.-ben, hogy rácáfol erre az állításra. Éppen ezért létrehozta a "Nincs időm olvasni" - kihívást. Melynek célja, hogy havonta legalább egy könyvet elolvassunk. Azonban, hogy érdekesebb legyen a kihívás, Ágnes minden hónapban megad egy témát, mely alapján a kihíváshoz csatlakozottak választanak egy számukra szimpatikus könyvet. Így ezáltal kicsit kilépve a komfortzónánkból olvashatunk. 
Már hónapok óta követem a kihívást, és igyekszem teljesíteni. Valóban jobbnál jobb témák kerültek megadásra. Ágnes a csoportban már négy alkalommal ajánlott a csoportnak könyvet, melyet elolvasás után a hónap végén közösen kibeszélhetnek Facebookon a tagok. Még eddig én egyszer sem tudtam magam rászánni, hogy a közös könyvet elolvassam (ami késik, nem múlik), azonban a beszélgetéseket mindig nagy figyelemmel követem. 
Viszont most úgy döntöttem, hogy aktív…

Leslie Potter: Ösztön - A játékszer 1.

Leslie Potter könyvét most először fogtam a kezemben, de szavai teljesen ámulatba ejtettek.

Luke, a harmincas éveiben járó szexfüggő férfi és felesége, April élete teljesen megváltozik, amikor megszületik a gyerekük, Sarah. A korábban tabukat nem ismerő szexuális életük lassan átalakul, April egyre többször mond nemet férje perverz vágyaira, amihez Luke először a tőle megszokott humorral próbál hozzáállni. A gyakori és szenvedélyes szexről azonban továbbra sem képes lemondani. Hosszas hezitálás után szexkapcsolatba kezd a nála jóval fiatalabb kisgyerekes anyával, Evával. 
Vajon Luke és April kapcsolata megmenthető? Kit terhel a felelősség a házasság megromlásáért: a szexmániás férjet, vagy a csak magával törődő, még a gyermekét is elhanyagoló feleséget? Meddig tartható fent a szenvedélyes viszony Luke és Eva között, ha mindketten máshoz mennek haza? Valójában ki kinek a játékszere? 
Leslie Potter szókimondó, erotikus regénye tabudöntögető, ugyanakkor egy nagyon fontos problémára hívja f…